Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 02/03/2015

Σε κατάσταση επιφυλακής για ενδεχόμενη επίθεση από ισλαμιστές εναντίον του Βατικανού ή του πάπα Φραγκίσκου έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της πόλης-κράτους, αλλά οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν καμία συγκεκριμένη απειλή ή συνωμοσία.

Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας συνέντευξής του ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφάλειας της Αγίας Έδρας.

"Η απειλή υπάρχει. Αυτό έχει προκύψει από τις συζητήσεις με Ιταλούς και ξένους συναδέλφους» είπε ο Ντομένικο Τζάνι στο περιοδικό Polizia Moderna, που εκδίδει η ιταλική αστυνομία, όταν ρωτήθηκε αν οι απειλές από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι αξιόπιστες.

Tη δεδομένη στιγμή μπορώ να πω ότι δεν είμαστε ενήμεροι για κάποιο σχέδιο επίθεσης εναντίον του Βατικανού ή του Άγιου Πατέρα» πρόσθεσε ο Τζιάνι στη συνέντευξη, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του περιοδικού. Ο Ντομένικο Τζάνι είπε επίσης ότι το επίπεδο συναγερμού βρίσκεται «σταθερά υψηλό» εντός και γύρω από το μικροσκοπικό κρατίδιο, στο εσωτερικό της Ρώμης.

Μια δύναμη περίπου 130 πρακτόρων, μαζί με τα μέλη της Ελβετικής Φρουράς, φροντίζουν για την προστασία του Βατικανού και του πάπα, ενώ οι ιταλικές αστυνομικές αρχές ελέγχουν το εξωτερικό της Αγίας Έδρας, καθώς και την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου έχουν διατυπώσει απειλές εναντίον Καθολικών στόχων στη Ρώμη απειλές οι οποίες έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης".

πηγή:zougla.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis