Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:56 | 03/11/2021
ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ -ΕΚΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Τα σοβαρότερα προβλήματα των Αστυνομικών του Ν. Θεσσαλονίκης)

- Πιστή εφαρμογή του ωραρίου εργασίας και ειδικά στη χορήγηση των ρεπό και στην ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

- Κάλυψη των 280 περίπου κενών οργανικών θέσεων της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης με Έκτακτες Μεταθέσεις από τον πίνακα μορίων.

- Επαναλειτουργία των ΑΤ και ΤΑ Πλατείας Δημοκρατίας, με "σπάσιμο", στο ήμισυ του τεράστιου γεωγραφικού τομέα των ΑΤ και ΤΑ Λευκού Πύργου, αφού ο Αστυνομικός Καλλικράτης του 2017 στην πράξη απέτυχε.

- Ενίσχυση με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και ειδικότερα των Ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ, την αστυνόμευση του πολεοδομικού συγκροτήματος με 10 περιπολικά ΑΔ τουλάχιστον ανά βάρδια και του Τμήματος Κέντρου Επιχειρήσεων.

- Κάλυψη του υφιστάμενου οργανογράμματος όλων των Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Ασφαλείας και Τμημάτων Τροχαίας της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, αφού έχουμε Τμήματα που λειτουργούν ακόμα και με το 50% της οργανικής τους δύναμης.

- Ενίσχυση σε προσωπικό των διμοιριών της ΔΑΕΘ, απαλλαγή από στατικές φυλάξεις, επανασχεδιασμό των μέτρων τάξης, ιδιαίτερα των αθλητικών εκδηλώσεων.

- Αλλαγή και επανασχεδιασμό στη φύλαξη ακινήτων στόχων και ιδιαίτερα στο προξενείο της Τουρκίας στην οδό Αγίου Δημητρίου.

- Ενίσχυση της εκπαίδευσης όλου του προσωπικού ανάλογα με την Υπηρεσία που ανήκει και ειδικά της Άμεσης Δράσης, της ΔΑΕΘ, των ΟΠΚΕ και της Δράσης.

- Απαλλαγή από την μακροχρόνια κράτηση ποινικών κρατουμένων στα Κρατήρια του ΑΜΕΘ και ενίσχυση της Υποδ/νσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, για να σταματήσει η καθημερινή ενίσχυση των μέτρων τάξης Δικαστηρίων από άλλα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού Θεσσαλονίκης

- Ενίσχυση και αύξηση των ΟΠΚΕ και της Ομάδας Δράσης Θεσσαλονίκης.

- Αλλαγή του υπάρχοντος από το έτος 2000 οργανόγραμματος της ΔΑΚΑΘ, ενόψει αναβάθμισης και επέκτασης του Αερολιμένα Μακεδονία.

- Επικαιροποιηση και εκσυγχρονισμός οργανογράμματος στη λειτουργία των Ειδικών Υπηρεσίων και ιδιαίτερα της ΥΕΕΒΕ, της ΥΤΕΒΕ αλλά και των Υποδ/νσεων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Οικονομικης Αστυνομίας Β. Ελλάδος (Θεσσαλονίκης).

- Πιστή τήρηση του Κώδικα Μετακινήσεων σε σχέση με παράτυπες μακροχρόνιες αποσπάσεις και προσωρινές μετακινήσεις, χωρίς αίτηση από Αυτοτελείς Κεντρικές Υπηρεσίες με το πρόσχημα της πανδημίας.

- Έγγραφη καταγγελία κάθε παραβίασης των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων και με κατάθεση ακόμα και αγωγών αποζημίωσης ενάντια στη Διοικηση, πέραν των μηνυτήριων αναφορων κατά παντός υπευθύνου.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

-Δίπλα στον συνάδελφο-
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis