Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:34 | 08/04/2016

Ποινή κάθειρξης 19 ετών και επτά μηνών επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στον 56χρονο Βρετανό για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών που είχε υιοθετήσει

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, κρίνοντας τον ένοχο για βιασμό κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση από οικείο πρόσωπο.

Στο μεταξύ ανατριχίλα προκάλεσαν τα όσα κατέθεσαν τα δύο από τα πέντε  παιδιά που είχε υιοθετήσει το ζευγάρι των Βρετανών.

Επί χρόνια ζούσαν το απόλυτο  μαρτύριο με βιασμούς και βασανιστήρια. Η 20χρονη κοπέλα και ο 19χρονος αδελφός της περιέγραψαν στο δικαστήριο τον τρόμο που βίωναν καθημερινά  πίσω από τις κλειστές πόρτες της μονοκατοικίας, στον Ταυρωνίτη Χανίων.
Η κοπέλα περιέγραψε και τους βιασμούς που είχε υποστεί από τον 56χρονο κατηγορούμενο, το ξύλο που έτρωγε εκείνη και τα αδέλφια της. Τους κλείδωναν και τους άφηναν χωρίς φαγητό.

 

Ο 56χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά είναι συκοφαντικά ενώ υποστήριξε ότι λόγω σακχάρου δεν έχει στύση και ουδέποτε βίασε τις θετές κόρες του. Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του για όλες τις βαριές κατηγορίες. 

Κατηγορούμενη αλλά για πλημμέλημα ήταν και η θετή μητέρα, η οποία όμως δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο.  Το δικαστήριο της επέβαλλε ποινή φυλάκισης  ενός έτους για  το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής 

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι των Βρετανών λάμβανε μηνιαίως μεγάλα επιδόματα από το Βρετανικό κράτος για τα πέντε υιοθετημένα παιδιά. Ουσιαστικά ζούσαν από αυτά τα χρήματα, εκμεταλλευόμενοι με τον αισχρότερο τρόπο τα παιδιά. 

 

http://www.cretalive.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis