Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
kriseis
22:50 | 19/07/2023

Στα 817,4 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι παρεμβάσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που κατατέθηκε στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Όπως αναφέρει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με τις εξής δαπάνες για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων:

Διαβάστε επίσης

– 556 εκατ. ευρώ περίπου, από την αύξηση των βασικών μισθών των μισθολογικών κλιμακίων, για τις αναφερόμενες κατηγορίες προσωπικού.

– 155 εκατ. ευρώ περίπου, από την αύξηση, του χορηγούμενου επιδόματος οικογενειακής παροχής.

– 51,6 εκατ. ευρώ περίπου, από την αύξηση κατά 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης στις αναφερόμενες κατηγορίες προσωπικού που κατέχουν αντίστοιχες θέσεις.

– 1,7 ευρώ περίπου, από τη χορήγηση ειδικού επιδόματος βιβλιοθήκης σε Ερευνητές και Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες.

– 20,2 εκατ. ευρώ περίπου, από την αναπροσαρμογή της προσαύξησης επί του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας που καταβάλλεται στα έγγαμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

– 7,7 ευρώ περίπου, από την αναπροσαρμογή (αύξηση κατά 30%) του μηνιαίου επιδόματος παραμεθορίου που λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κ.λπ.

– 14,1 εκατ. ευρώ περίπου, από την αύξηση του ύψους της χιλιομετρικής αποζημίωσης για τις μετακινήσεις εντός ή εκτός έδρας, όταν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση ιδιωτικής χρήσης μεταφορικού μέσου.

– 10,9 εκατ. ευρώ περίπου, από την αναπροσαρμογή σε μεγαλύτερο ύψος του ποσού των εξόδων διανυκτέρευσης που καταβάλλονται, ανά κατηγορία, στους μετακινούμενους, στο εσωτερικό ή εξωτερικό, υπαλλήλους.

– 436 χιλ. ευρώ περίπου, από τη χορήγηση ειδικού επιδόματος βιβλιοθήκης.

– 11 χιλ. ευρώ περίπου, από την επέκταση του ειδικού επιδόματος διδασκαλίας.

Πηγή:  eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis