Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
new_logo_mobiakcare-color-apinidotes
18:27 | 13/03/2024

Στην σύγχρονη εποχή ,τα καρδιακά νοσήματα είναι από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου στον αναπτυγμένο κόσμο. Παράμετροι όπως το κάπνισμα, η παχυσαρκία , η καθιστική ζωή και το άγχος επηρεάζουν σημαντικά την καρδιακή λειτουργία. Οι παράμετροι αυτοί ισχύουν και στα δύο φύλα. Αυτό που παρατηρείται από τους διεθνείς οργανισμούς υγείας είναι ότι περίπου μόνο οι μισοί καρδιαγγειακοί θάνατοι αφορούν ασθενείς με ιστορικό καρδιακής πάθησης, με αποτέλεσμα ένας πολύ μεγάλος αριθμός θανάτων να χαρακτηρίζεται ως ξαφνικός καρδιακός θάνατος, ο οποίος επέρχεται 1 ώρα μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Για την αντιμετώπιση αυτών των ξαφνικών θανάτων οι διεθνείς οργανισμοί υγείας προτείνουν δύο πολύ σημαντικές και αναγκαίες λύσεις: την εκπαίδευση των πολιτών ,με ειδικά σεμινάρια στις πρώτες βοήθειες και την χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, καθώς και την τοποθέτηση αυτών στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους όπου συναθροίζεται πολύς κόσμος.

Το πρώτο κομμάτι αυτής της εκπαίδευσης, αφορά κυρίως την εκμάθηση και σωστή πρακτική της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης ή αλλιώς ΚΑΡΠΑ , η οποία περιλαμβάνει την βασική αντίληψη ότι υπάρχει άνθρωπος που την χρειάζεται, και την πρακτική εφαρμογή της που εμπεριέχει τις τεχνητές αναπνοές και τις θωρακικές πιέσεις. Με την εφαρμογή της ΚΑΡΠΑ κερδίζεται πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, καθώς θα συνεχιστεί η ροή του οξυγόνου μέσω του αίματος σε σημαντικά όργανα όπως ο εγκέφαλος ,αποφεύγοντας έτσι σημαντικές βλάβες σε αυτά λόγω της έλλειψης οξυγόνου.

Το δεύτερο κομμάτι , αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η ύπαρξη και σωστή χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Ο φορητός πλήρως αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής ΑΕD, είναι μια φορητή συσκευή, με ενσωματωμένο καρδιογράφο, ο οποίος αυτόματα αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν απαιτείται συνιστά απινίδωση.

Η απινίδωση , η οποία στην ουσία αφορά ηλεκτρικό ερέθισμα, χορηγείται στην καρδιά μέσω των επικολλημένων, στις σωστές θέσεις επάνω στο σώμα, ηλεκτροδίων. Κατά την εφαρμογή της απινίδωσης η καρδιά στιγμιαία σταματάει και της δίνεται η ευκαιρία να ξαναρχίσει την φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητα και να συνεχίσει να χτυπά αποτελεσματικά.

Οι περισσότεροι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές είναι σχεδιασμένοι για να χρησιμοποιούνται σε έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άμεση ιατρική βοήθεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε πολίτη ηλικίας άνω των 12 ετών καθώς έχουν φωνητικές εντολές για την καθοδήγηση των βημάτων που πρέπει να ακολουθηθούν.

Στην Ελλάδα υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει ότι κάθε δημόσια υπηρεσία ή ιδιωτική επιχείρηση, στην οποία διακινούνται πέραν των 500 ατόμων ημερησίως, θα πρέπει να έχει απινιδωτή στο χώρο της. Φυσικά, κάθε επιχείρηση ή οργανισμός, εφόσον δεν εμπίπτει σε αυτές τις διατάξεις, μπορεί εθελοντικά να εγκαταστήσει απινιδωτή στο χώρο της. Οι απινιδωτές θα πρέπει να εγκαθίστανται με την κατάλληλη σηματοδότηση και σε σημείο το οποίο να είναι εύκολα και άμεσα προσβάσιμο. Με την άμεση εφαρμογή της ΚΑΡΠΑ και της απινίδωσης στα πρώτα λεπτά αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες διάσωσης του παθόντος. Για τον λόγο αυτό , είναι πολύ σημαντική η εκπαίδευση όλων μας , ακόμα και από τις σχολικές ηλικίες, καθώς η γνώση αυτή μπορεί να σώσει ζωές.

Βρείτε όλα τα προϊόντα της εταιρείας στο site της ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ, mobiakcare.com,  ή επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας στο 2821063222 (εσωτ. 200).

Η ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ, έχει έδρα τα Χανιά Κρήτης και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα στο χώρο της πυρόσβεσης και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Εκτός από την εγχώρια δραστηριότητα της, πραγματοποιεί εξαγωγές σε πάνω από 110 χώρες σε όλο τον κόσμο, πράγμα που τη καθιστά και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου. Με πίστη στις αξίες της και αμείωτο πάθος για τον τομέα που υπηρετεί, συνεχίζει εδώ και 47 χρόνια μια πορεία συνεχώς ανοδική. Μάθετε όλη την ιστορία της εταιρείας στο mobiak.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis