Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
AYTOKINHTO
23:16 | 06/07/2023

Το νέο Ford Explorer, είναι ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών, κατάλληλο για τους Ευρωπαίους οδηγούς.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τη Ford στη Γερμανία, διαθέτει σύγχρονα συστήματα για να αναβαθμιστεί η ψηφιακή εμπειρία.

Διαβάστε επίσης

Στόχος αυτής της μάρκας και άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι να εξασφαλίσουν τη συνδεσιμότητα του οδηγού και των επιβατών, για να επικοινωνούν με όλο τον κόσμο και να αξιοποιούν τις τελευταίες δυνατότητες του διαδικτύου.

Το νεότερο ηλεκτρικό όχημα της αμερικάνικης μάρκας, αποτελεί μια πρόταση η οποία είναι κατάλληλη για χρήση στην πόλη λόγω των μηδενικών εκπομπών ρύπων και για ταξίδια εφόσον εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη φόρτιση του στο δημόσιο δίκτυο ταχυφορτιστών. Έχει δυνατότητα ταχείας φόρτισης από 10 - 80% σε μόλις 25 λεπτά περίπου.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι το 2024, θα υπάρχουν 500.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Προγραμματίστηκε η κατασκευή δυο εκδόσεων όσον αφορά την μετάδοση της κίνησης, στους πίσω τροχούς είτε σε όλους τους τροχούς. Ανακοινώθηκε ότι προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 450 περίπου λίτρων στην πενταθέσια διάταξη.

Η φουτουριστική εξωτερική σχεδίαση του νέου Explorer συνδυάζεται με ένα σύγχρονο εσωτερικό, με υλικά και χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως τα κομψά σπορ καθίσματα και μια εξελιγμένη μπάρα ήχου, η οποία συναντάται περισσότερο στα επαναστατικά concept cars παρά σε οικογενειακά οχήματα.

Η Ford επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και κλιμακώνει σε παγκόσμιο επίπεδο την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις 600.000 μονάδες τον χρόνο μέχρι τα τέλη του 2023 και σε πάνω από 2.000.000 ετησίως μέχρι το 2026.

Ειδικά για την Ευρώπη, εκτός από το νέο Explorer, η μάρκα έχει δεσμευτεί ρητά ότι θα προσφέρει 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2024. Η Ford στοχεύει να καταστεί μία εταιρεία ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλο το αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της έως το 2035.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis