Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
kriseis
19:53 | 22/04/2024

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη από αναγνώστη μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr:

Ο θεσμός του Διοικητη αστυνομικής Υπηρεσίας από την εποχή δημιουργίας αστυνομικών σωμάτων στο νεοελληνικό κράτους υπήρξε νευραλγικής σημασίας.

Διαβάστε επίσης

Σταδιακά η απαξίωση του θεσμού των Αστυνομικών Τμημάτων και η αποψίλωση του προσωπικού τους οδήγησε στην σημερινή πραγματικότητα.

Ο Διοικητής αστυνομικού τμήματος είναι πια  μία δυσμένεια για κάθε Αξιωματικό καριέρας (άλλωστε έφτιαξαν έτσι τα Π.Δ. που η διοίκηση σε αστυνομικό τμήμα δεν λογίζεται για την περαιτέρω εξέλιξη τους).

Από τον θεσμό του διοικητή έχει αφαιρεθεί κάθε κυρος  ή προνόμιο όπως ο Υποδιοικητής,  Αξιωματικοί βοηθοί και Αξιωματικοι και Υπαξιωματικοί Υπηρεσίας , οδηγός, επίδομα διοίκησης κλπ.

 Η θητεία του αν τελικώς αναλάβει διοίκηση άγνωστη. Μπορεί για <<πάντα>> αν είναι υπηρεσία απομακρυσμένη ή για λίγες μέρες αν τυχόν σηκώσει το ανάστημα του και αναδείξει τα υπάρχοντα προβλήματα.


Αποτελέσματα σήμερα να υπηρετούν ως διοικητές συνήθως Αξιωματικοί ΤΕΜΑτζιδες ή που προήχθησαν με τα χρόνια και ή από προσωπική φιλοδοξία θέλουν να γράφουν μερικές ώρες διοίκησης.

 
Λειτουργούν όπως ο αυτοφωράκιας των νυχτερινών μαγαζιών.


Σπάνια εκφράζουν άποψη και υπάρχουν για να απορροφούν τον κραδασμό όταν η αλήθεια λόγω κάποιου γεγονότος βγεί στην δημοσιότητα. 

Τότε όλοι η κοινή γνώμη ακούει προς τέρψη όπως συνέβαινε κάποτε στις ρωμαϊκές αρένες <<καρατόμηση του Διοικητή>> .


Όταν η ανάληψη θέσης διοίκησης είναι προαπαιτούμενο για την ανάληψη θέσεων στην ιεραρχία για τους Αξιωματικούς τών ενόπλων δυνάμεων και της Π.Υ. η αστυνομία αποτελεί  και πάλι την εξαίρεση.

 

Δυστυχώς αν δεν αλλάξουν τα κακώς κείμενα θα συζητάμε ατέρμονα τα ίδια θέματα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis