Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:15 | 08/04/2023

Ανακοίνωση του Σ.Ε.Φ.Ε.Ε.Α

ΠΡΟΣ:
κ. ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΟΙΝ:
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
κ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ
κ. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ.
κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ/ΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: Η έλλειψη προσωπικού και η διαφαινόμενη έλλειψη βούλησης καθιστούν Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφάλειας Ομόνοιας, υπηρεσίες « φαντάσματα»!!!

 

κ. Γενικέ,

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., ως θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της Αστυνομικών προερχομένων εξ Ειδικών Φρουρών και Ειδικών Φρουρών, προ πολλού και πολλές φορές έχει αναδείξει την υποστελέχωση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Αθήνας.

Γνωστή επομένως και κατ’ επανάληψη αναδειχθείσα σε όλους η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στις Υπηρεσίες αυτές, ιδίως στα Τμήματα Ασφάλειας, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες και η απόλαυση από αυτούς του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας.

Όμως αυτό που συμβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας και στο οικείο Τμήμα Ασφάλειας Ομόνοιας, τις νευραλγικότερες αστυνομικές υπηρεσίες στο κέντρο της Αθήνας είναι κάτι που υπερβαίνει κάθε φαντασία.

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού αντανακλά άμεσα και απολύτως αρνητικά όχι μόνο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες και την απόλαυση από αυτούς του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας, αλλά και σε υπερβολικά μεγάλη ταλαιπωρία των ίδιων των αστυνομικών.

Ένας Αξιωματικός Υπηρεσίας, προκειμένου να επιληφθεί σε μεγάλο αριθμό συμβάντων, όπως για παράδειγμα προσαγωγών, αυτόφωρων αδικημάτων κ.λπ., με αποτέλεσμα οι επιλαμβανόμενοι περιστατικών στη μάχιμη αστυνόμευση αστυνομικοί [ομάδες ΔΙ.ΑΣ., κ.λ.π.] να καταταλαιπωρούνται πολλές ώρες, ακόμη και επί ένα 8ωρο αναμονής για το αυτονόητο, το σχηματισμό δηλαδή δικογραφιών αυτόφωρης διαδικασίας.

Πέραν αυτών, καταγράφεται έτσι πλήρης απουσία των επιλαμβανόμενων αστυνομικών [ομάδες ΔΙ.ΑΣ., κ.λ.π.], από τη μάχιμη αστυνόμευση για σημαντικό χρονικό διάστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην έλλειψη αστυνόμευσης εν τοις πράγμασι.

Πέραν των ανωτέρω, καταγράφονται προφανώς αδικαιολόγητες μετακινήσεις [ήτοι το 75% των υπηρετούντων] Ειδικών Φρουρών [Ο.Π.Π.Ι.] από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, γεγονός που επιτείνει ακόμη περισσότερο την έλλειψη προσωπικού.

Όλα αυτά σε μία εορταστική περίοδο, με όχι μόνο καταγραφόμενη αύξηση του τουρισμού, αλλά και την αύξηση των φυλασσόμενων στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο υπάρχον προσωπικό, με την δεδομένη αποστέρηση δικαιωμάτων –ενόψει και παράλληλης περιόδου αδειών- που αφορούν την αναγκαία και προβλεπόμενη ημερήσια ανάπαυση του προσωπικού.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., αναγκάζεται πολλές φορές να προσφύγει εγγράφως στη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, για να ενημερώσει ή να ζητήσει την επίλυση προβλημάτων.

Διαβλέπει όμως, πέραν κάθε αμφισβήτησης, την έλλειψη βούλησης για την επίλυση του προβλήματος, τη στελέχωση δηλαδή με το αναγκαίο και κατάλληλο προσωπικό των υπηρεσιών αιχμής στο κέντρο της Αθήνας, που συνεπάγεται άσκοπη και επίπονη ταλαιπωρία τόσο των υπηρετούντων στις Υπηρεσίες αυτές και του λοιπού προσωπικού, όσο και των πολιτών.

Η αδιαφορία αυτή της Διοίκησης, προς επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού είναι χαρακτηριστική και δικαιολογεί απόλυτα την ανάδειξη του σοβαρού ζητήματος, αλλά και ενημέρωσης του Αρχηγείου, παράλληλα δε και της Πολιτικής Ηγεσίας, για την παρακολούθηση των ενεργειών άμεσης επίλυσή τους.

Σας καλούμε, λοιπόν, να εκδηλώσετε άμεσα τις αναγκαίες εκείνες ενέργειες για τη στελέχωση των αστυνομικών Υπηρεσιών, ιδίως δε του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφάλειας Ομόνοιας.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis