Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:29 | 31/10/2023

Αστυνομικό τμήμα… μια σταλιά άνοιξε στο Σάσεξ της Βρετανίας λόγω των αυξανόμενων επεισοδίων με μαχαίρια και των κλοπών στη μικρή πόλη Κρόουλεϊ.

Με διαστάσεις 2.5 μέτρα επί 2.5 μέτρα, δηλαδή περίπου όσο ένα υπόστεγο κήπου το μετά βεβαιότητας μικρότερο αστυνομικό τμήμα του μεγαλύτερου νησιού της Ευρώπης έχει μόνο δύο καρέκλες για να παίρνει μια ανάσα το προσωπικό του όταν την χρειάζεται και φυσικά δεν διαθέτει κελιά σε περίπτωση συλλήψεων.

Λίγα τα χρήματα, μικρό το τμήμα

Διαβάστε επίσης

Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι από οικονομικής απόψεως, η αστυνομία του Σάσεξ εξασφάλισε τα χρήματα για το νέο τμήμα από ένα κυβερνητικό ταμείο που δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στα κέντρα των πόλεων, γράφει η Daily Mail.

Δεν είναι υπόστεγο στάσης, αλλά το νέο αστυνομικό τμήμα στο Σάσεξ της Βρετανίας

Γι’ αυτό άλλωστε και το υπόστεγο-τμήμα τοποθετήθηκε στην πλέον πολυσύχναστη διασταύρωση πεζών της περιοχής κοντά στην παμπ Wetherspoon’s Jubilee Oak, The White Hart και The Brewery Shades προκειμένου να υπενθυμίζει σε όλους τους κατοίκους της ότι η αστυνομία είναι δίπλα τους και θα τους κρατήσει ασφαλείς ότι και να συμβεί.

Χωρίς χώρο για κελιά συλληφθέντων, προσφέρει… τροφή για σκέψη

«Αν και είναι μικρό, θα μας επιτρέψει να έχουμε μια ορατή παρουσία στο κέντρο της πόλης, το οποίο έχουμε εντοπίσει ως εστία βίαιων εγκλημάτων και σοβαρής αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα τα βράδια», εξηγεί ο επιθεωρητής Στιβ Τέρνερ, της αστυνομικής διεύθυνσης του Κρόουλεϊ.

Ανάμεικτες οι αντιδράσεις των πολιτών

Ο ίδιος και οι συνάδελφοι του δεν πτοούνται από τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν κατά το άνοιγμα του, με τους περισσότερους να σχολιάζουν «έχω ακούσει ότι έχουν γίνει περικοπές, αλλά αυτό είναι γελοίο. Είναι μικροσκοπικό!».

Κάποιοι άλλοι ωστόσο Βρετανοί, που προφανώς βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, το καλωσόρισαν ως μια θετική εξέλιξη που θα βάλει φρένο τόσο στα επεισόδια στους δρόμους, όσο και στις κλοπές στα καταστήματα της περιοχής, που έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

www.tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis