Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ
18:37 | 07/12/2023

Ο Ταγίπ Ερντογάν σπαταλά για την ιδιωτική του ασφάλεια περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Η προστασία του Τούρκου προέδρου περιλαμβάνει δεκάδες σωματοφύλακες, ειδικά βαν αντιμετώπισης ηλεκτρονικού πολέμου και μία θηριώδη λιμουζίνα, με την οποία θα μετακινηθεί αύριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η λιμουζίνα που μεταφέρει τον Τούρκο πρόεδρο έχει 13 εκατοστά ατσάλινη θωράκιση.

Διαβάστε επίσης

Σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση ή εγκλωβιστεί ανάμεσα σε διαδηλωτές, φέρει εκτοξευτήρα δακρυγόνων, ικανό να προκαλέσει χάος και αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το θωρηκτό είναι εφοδιασμένο με ειδικό κύκλωμα αέρα για να ανταπεξέλθει ακόμα και σε περίπτωση χημικής επίθεσης.

Σ΄αυτήν την περίπτωση, ο Ταγίπ Ερντογάν προμηθεύεται αέρα από ειδικές φιάλες οξυγόνου που ενεργοποιούνται αυτόματα.

Πρόκειται για έναν «γίγαντα» τεσσάρων τόνων, με έναν πανίσχυρο τούρμπο κινητήρα 530 ίππων που μετατρέπει το όχημα σε βολίδα.

Ερντογάν: Τον προστατεύουν θωρακισμένα βαν και σωματοφύλακες - κομάντο

Πίσω από τον Τούρκο πρόεδρο βρίσκεται πάντα ένα θωρακισμένο βαν που δημιουργεί μια ηλεκτρονική «ομπρέλα» ασφαλείας. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο σύμβουλος ασφαλείας Νίκος Πιπέρογλου, αυτό το βαν μπορεί να αντιμετωπίσει επίθεση από drone ή μια πιθανή βομβιστική επίθεση με κοντρόλ από μακριά, καθώς «σκεπάζει» όλα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από το σημείο που περνά ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι η πόρτα του Ερντογάν δε μένει σχεδόν ποτέ ακάλυπτη. Όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα, συνήθως δίπλα στον πρόεδρο που βρίσκεται μέσα υπάρχει ένας ή περισσότεροι σωματοφύλακες που λειτουργούν παράλληλα. 

Στις μεγάλες λεωφόρους, η λιμουζίνα κινείται συνήθως ανάμεσα σε θωρακισμένα οχήματα ή δεκάδες πάνοπλους μοτοσυκλετιστές.

Ακόμα και όταν το αυτοκίνητο μεταφέρει τον πρόεδρο σε σημεία που πρέπει να τον δουν οι πολίτες, κανείς δεν επιτρέπεται να κρύβει τη θέα του.

Τότε, οι σωματοφύλακές του βρίσκονται πάνοπλοι... κρεμασμένοι, με ανοιχτές τις πόρτες στα οχήματά τους που ακολουθούν.

Οι Τούρκοι σωματοφύλακες θεωρούνται από τους πιο βαριά οπλισμένους.

Δε διστάζουν να μεταφέρουν ακόμα και φορητούς αντιαεροπορικούς ή αντιαρματικούς πυραύλους σε δημόσιες εμφανίσεις του Ταγίπ Ερντογάν .

Πηγή:   star.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis