Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αυτή είναι η νέα μάρκα αυτοκινήτων που έρχεται Ελλάδα –Το εντυπωσιακό SUV που θα κάνει πρεμιέρα
11:44 | 13/08/2023

Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα προσελκύει συνεχώς νέες επενδύσεις από μάρκες αυτοκινήτων που θέλουν να «μπουν» στην αγορά μας, με μια ακόμη να βρίσκεται πολύ κοντά στο να εισέλθει στη χώρα μας.

Η Chery είναι μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, η οποία την περασμένη χρονιά παρήγαγε πάνω από 1,2 εκατομμύρια οχήματα. Στην ομπρέλα της, εκτός από την ομώνυμη μάρκα ανήκουν και άλλα αυτοκινητικά brands, μεταξύ των οποίων και η Omoda.

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για μια μάρκα που γεννήθηκε στα τέλη του 2021 και το όνομά της προέρχεται από το «οξυγόνο» (το «Ο» στην ονομασία της) και το «μοντέρνο» (το «MODA» στην ονομασία της), ώστε να συμβολίσει τη θετικότητα και ενέργεια σε συνδυασμό με τη μοντέρνα και υψηλή τεχνολογία.

Omoda C5

Αυτή τη στιγμή η Omoda εκτός της αγοράς της Κίνας, δραστηριοποιείται στην Αυστραλία, τη Νότια Αφρική και το Ισραήλ. Επίσης, εδώ και κάποιες μέρες η νέα κινέζικη μάρκα μέσω θυγατρικών έχει ξεκινήσει και την είσοδό της στην Ευρώπη, προσφέροντας το ένα και μοναδικό μοντέλο που κατασκευάζει, το SUV C5, στην Ιταλία και την Ισπανία.

Στόχος της Omoda είναι να εισέλθει το αμέσως επόμενο διάστημα σε όσο γίνεται περισσότερες χώρες της Ευρώπης, προσφέροντας αρχικά το C5 και στη συνέχεια μια σειρά από άλλα νέα μοντέλα που εξελίσσει αυτή τη στιγμή.

Omoda C5

Το C5 είναι ένα μικρομεσαίο SUV με μήκος 4,4 μέτρων, σύγχρονο σχεδιασμό και μια σειρά από επίσης σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης. Για την κίνησή του φροντίζει ο 1,6 λίτρων turbo GDI κινητήρας βενζίνης της σειράς ACTECO της εταιρείας, ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ 197 ίππων και ροπή 290 Nm.

Η Omoda συνδυάζεται το μοτέρ αυτό με ένα 7τάχυτο DCT κιβώτιο ταχυτήτων της Getrag, που βοηθά το C5 να επιτύχει ένα πολύ καλό 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα.

Διαθέσιμος είναι επίσης και ένας 1.500άρης turbo κινητήρας βενζίνης, που έχει μέγιστη ισχύ 156 ίππων και συνδυάζεται με ένα 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Omoda C5

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά το C5 πήρε μέρος στις δοκιμές ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Ανεξάρτητου Οργανισμού Euro NCAP, καταφέρνοντας να αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για μοντέλο κινέζικης μάρκας.

Η Omoda μέσω εκπροσώπου της στην Ευρώπη ήρθε σε επαφή με το carandmotor και σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μέσω βιντεοκλήσης, μας ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της εταιρείας να εισέλθει στην ελληνική αγορά.

Το πλάνο αφορά στη διάθεση του C5 στη χώρα μας με ξεκίνημα πωλήσεων το Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2024, ενώ από το δεύτερο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς η εταιρεία θα προσφέρει και επιπλέον μοντέλα στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Omoda C5

Προς το παρόν, δεν έχουν «πέσει» υπογραφές με κάποιον εισαγωγέα, ωστόσο η εταιρεία μας ενημέρωσε ότι ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με 4 ενδιαφερόμενους, ώστε να καταλήξει τελικά στο σχήμα που θα της επιτρέψει να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες υποδομές της εισόδου της στην Ελλάδα.

Περαιτέρω λεπτομέρειες για την επικείμενη άφιξη της Omoda στην Ελλάδα θα έχουμε το Φθινόπωρο. Σε κάθε περίπτωση το carandmotor θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νέο αφορά στη διάθεση της μάρκας στη χώρα μας.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis