Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αυτή είναι η νέα ελληνική ταινία που μπήκε στο Netflix
22:30 | 13/03/2023

Σε περίπου δύο μήνες αναμένεται να είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα - μέσω Netflix - η ταινία της Μαρίας Ντούζα «Το δέντρο και η κούνια».

Πρόκειται για ένα φιλμ που γυρίστηκε το 2012 και που ο μεταφορικός του τίτλος παραπέμπει στα προβλήματα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης που μαστίζουν ακόμη και σήμερα τη χώρας μας.

Διαβάστε επίσης

Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό γεγονός, η αφήγηση ξετυλίγεται μέσα από τρεις χαρακτήρες της ίδιας οικογένειας-ρόλους τους οποίους ενσαρκώνουν οι Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης και Mirjana Karanovic- οι οποίοι μετά από χρόνια χωρισμού, συναντιούνται ένα Πάσχα στην Ελλάδα, σε μια επιστροφή που θα έχει διαφορετικές συνέπειες για τον καθένα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η σκηνοθέτρια Μαρία Ντούζα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ:

«Οι βασικοί ήρωες αντιπροσωπεύουν και ένα είδος μετακίνησης – μετανάστευσης. Η κεντρική ηρωίδα η Ελένη, είναι μία γυναίκα που επέλεξε να ζήσει στη Μ. Βρετανία και παντρεύτηκε Βρετανό. Ο πατέρας της ήταν πρόσφυγας μετά τον Εμφύλιο στη Γιουγκοσλαβία, μετακινήθηκε δια της βίας και υπάρχει και ένας τρίτος χαρακτήρας που είναι οικονομικός μετανάστης.

Έτσι συμπυκνώνεται η Μετανάστευση σε μία μικρή οικογενειακή ιστορία».

www.dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis