Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
15:19 | 12/08/2023

Το ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα εκσυγχρονίζει και ενισχύει τον στόλο των ελαφριών οχημάτων του παραλαμβάνοντας μία ακόμη φουρνιά διπλοκάμπινων Isuzu D-Max.

Τα νέα διπλοκάμπινα 4Χ4 Isuzu D-Max θα χρησιμοποιηθούν από τις κατά τόπους υπηρεσίες της Πυροσβεστικής έχοντας ως έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων, την καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών στο ξεκίνημά τους και τη μεταφορά εξοπλισμού σε συμβάντα φυσικών καταστροφών. Φέρουν επίσης πρόσθετο κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να μπορούν αν επεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα ο μικρός σχετικά όγκος των D-Max επιτρέπει και την εκτέλεση επιχειρήσεων σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές, εκεί που τα μεγαλύτερα οχήματα του Σώματος δεν μπορούν να φτάσουν.

Με την ελληνική αντιπροσωπεία της Isuzu να έχει παραδώσει συνολικά πάνω από 200 οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα, η τελευταία μέχρι στιγμής παραλαβή αφορά 34 διπλοκάμπινα D-Max, τα οποία βασίζονται στην έκδοση «Utility» του σκληροτράχηλου pick up των Ιαπώνων.

Η εν λόγω έκδοση, η οποία πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d, φέρει υπετροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου με χωρητικότητα 1,9 λίτρο και απόδοση που φτάνει στους 164 ίππους και 360 Nm ροπής στις 3.600 και 2.000-2.500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Χωρίς τον επιπλέον εξοπλισμό που φέρουν τα D-Max της Πυροσβεστικής, το εν λόγω μοτέρ προσφέρει σύμφωνα με την Isuzu τη δυνατότητα επιτάχυνσης από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα σε 12,5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 180 χλμ./ώρα.

Το pick up της ιαπωνικής εταιρείας έχει μήκος που φτάνει στα 5.265 χλστ. με το πλάτος και το ύψος του να βρίσκονται στα 1.870 και 1.785 χλστ. αντίστοιχα. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει στα 240 χλστ., ενώ οι γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης βρίσκονται στις 30,5 και 24,2 μοίρες αντίστοιχα.

Το D-Max φέρει επίσης ηλεκτρονικό σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα Hill Start Assist αλλά και σύστημα ελέγχου ταχύτητας σε κατηφόρα Hill Decent Control, με τον εξοπλισμό ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού να συμπληρώνεται από το traction control, το ABS και το σύστημα δυναμικής ευστάθειας ESC. Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα συστήματα ασφάλειας που αναφέρονται αποτελούσαν προϋπόθεση στη σχετική διακήρυξη της Πυροσβεστικής.

Για να μπορούν να εκτελούν το έργο τους, τα D-Max της Πυροσβεστικής φέρουν αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα με χωρητικότητα δεξαμενής 500 λίτρων νερού, εργάτη στο εμπρός μέρος αλλά και τον υπόλοιπο «στάνταρ» εξοπλισμό που απαιτείται, όπως είναι ο φάρος και η σειρήνα και ο ασύρματος. Αποκλειστικός εισαγωγέας των μοντέλων της Isuzu στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis