Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
11:19 | 20/05/2023

Η   Επιτροπή Διοικητικών Θεμάτων  της Π.Ο.ΑΣ.Υ., το προηγούμενο διάστημα είχε συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΓΚΑΡΙΛΑ.

Στην εν λόγω συνάντηση  οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών ζήτησαν να  εξεταστούν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση εφτά νευραλγικών ζητημάτων.

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν, προτάθηκαν αλλαγές που αφορούν και την αξιολόγηση του Αστυνομικού Προσωπικού (Αστυφύλακες-Υπαρχιφύλακες-Αρχιφύλακες-Ανθυπαστυνόμοι)

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση των εκπροσώπων των Αστυνομικών είναι η εξής:

Κατά την αξιολόγηση του Αστυνομικού Προσωπικού (Αστυφύλακες-Υπαρχιφύλακες-Αρχιφύλακες-Ανθυπαστυνόμοι) από τους προϊσταμένους του, προτείνεται όπως ο αξιολογούμενος να κρίνεται ανάλογα και με το βαθμό επικινδυνότητας των καθηκόντων του και να υπάρχει διασφάλιση της αξιοκρατίας (ακόμα και με τη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων), παρακολούθηση της βαθμολόγησης από τους ίδιους τους αξιολογούμενους και δυνατότητα υποβολής ενστάσεων στις κρίσεις των βαθμολογητών. Η μη γνωστοποίηση της βαθμολογίας αφαιρεί από τον αξιολογούμενο το δικαίωμα της προσφυγής για επαναξιολόγηση, στερώντας του έτσι το δικαίωμα συμμετοχής σε δεκάδες διαγωνισμούς ακόμα και αν πρόκειται για αυθαίρετη και χωρίς ορθή αιτιολόγηση βαθμολόγηση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis