Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δίκη_istock
21:14 | 05/03/2024

Αθώα κρίθηκαν πέντε άτομα που είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης κατηγορούμενα για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

   Πρόκειται για πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στις 14 Νοεμβρίου 2020 συνελήφθησαν επειδή μοίραζαν έντυπο υλικό στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης, με το οποίο καλούσαν διερχόμενους πολίτες να συμμετάσχουν στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία είχε απαγορευθεί για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης

   Το κατηγορητήριο τούς καταλόγιζε ότι με τον τρόπο αυτό καλούσαν τον κόσμο να διαπράξουν αξιόποινη πράξη, αγνοώντας -εν προκειμένω- την απόφαση απαγόρευσης της πορείας.

   Με απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας, οι δικαστές τους έκριναν αθώους. Η ίδια εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διερευνηθούν οι συνθήκες σύλληψης και κράτησης των εμπλεκόμενων προσώπων.

   Μεταξύ των πέντε (τρεις άντρες και δύο γυναίκες) ήταν ένας δικηγόρος, δύο εργαζόμενοι και δύο φοιτητές. Στις απολογίες τους ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι επρόκειτο για «αγωνιστικό κάλεσμα» κατά της «κυβερνητικής πολιτικής» και όχι κατά των υγειονομικών μέτρων που ίσχυαν εκείνη την περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis