Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:23 | 11/03/2023

9/3/2023. Νυχτερινή βάρδια για την ομάδα της Ο.Π.Κ.Ε. Αττικης.

Με την ανάληψη της υπηρεσίας, η ανωτέρω ομάδα διερχόμενη από τη διασταύρωση των οδών Σεβαστουπόλεως και Αρκαδίας στους Αμπελόκηπους, διαπίστωσαν τροχαίο ατύχημα το οποίο μόλις είχε γίνει.

Διαβάστε επίσης

Όταν πλησίασαν είδαν ότι ένας αστυνομικός δικυκλιστής της Τροχαίας έδειχνε σοβαρά τραυματισμένος στο αριστερό του πόδι λόγω σύγκρουσης με Ι.Χ.Ε.

Αμέσως οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. έλαβαν όλα τα μέτρα και ένας εκ των μελών της ομάδας, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί (όπως και όλη η ομάδα άλλωστε) σε σεμινάρια για πρώτες βοήθειες, ακινητοποίησε το τραυματισμένο πόδι του τροχονόμου.

Η ακινητοποίηση έγινε με αυτοσχέδιο νάρθηκα με υλικά που βρήκε εκείνη τη στιγμή (χοντρό χαρτόνι) και υλικα που είχε στο ατομικό του φαρμακείο.

Όταν ήρθε το Ε.Κ.Α.Β. οι διασώστες συνεχάρησαν τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. για τις ενέργειές τους.

Ολοι οι Αστυνομικοι των ΟΠΚΕ τα τελευταια χρονια εκπαιδευονται στις Α Βοηθειες Μαχης (και οχι μονο), αρκετοι εχουν παρακολουθησει το βασικο σεμιναριο νοσοκομου μαχης απο την ΕΚΑΜ ενω εχει γινει σημαντικη προσπαθεια αναβαθμισης των υλικων μεσω χορηγιων αλλα και ιδιων εξοδων του προσωπικου των ΟΠΚΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis