Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:14 | 17/05/2023

Αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου απολύθηκε αφού προσποιήθηκε ότι ήταν σε υπηρεσία για να αποκτήσει πρόσβαση στα παρασκήνια, στο Μουσικό Φεστιβάλ All Points East.

Ο αστυνομικός Hasnain Awan διαπιστώθηκε ότι διέπραξε βαρύ παράπτωμα σε ακρόαση για ανάρμοστη συμπεριφορά που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με την εφημερίδα Hackney Gazette.

Διαβάστε επίσης

Ο Awan φέρεται να εργάστηκε σε βάρδια για τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου στο Φεστιβάλ που διοργανώνεται στο πάρκο Βικτόρια του Λονδίνου στις 28 Αυγούστου 2021 και τότε του δόθηκε περικάρπιο για να μπορέσει να μπει στο χώρο και να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Την επόμενη μέρα ήταν εκτός υπηρεσίας, αλλά φέρεται να παρακολούθησε το Φεστιβάλ με έναν φίλο του που δεν ήταν αστυνομικός.

Ο Awan φέρεται να πήγε στο γραφείο διαπίστευσης του Φεστιβάλ και είπε στο προσωπικό ότι χρειαζόταν ένα καινούργιο βραχιολάκι, επειδή το δικό του κατασχέθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο αφού βάφτηκε με αίμα.

Στη συνέχεια πιστεύεται ότι έδωσε το νέο βραχιολάκι στον φίλο του και μπήκε χρησιμοποιώντας εκείνο  που είχε φορέσει την προηγούμενη μέρα, εξασφαλίζοντας πρόσβαση και για τους δύο στις συναυλίες  χωρίς να πληρώσουν το εισιτήριο εισόδου αξίας 95 λιρών. 
 
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, φέρεται να προσπάθησε να εισέλθει στα παρασκήνια του Φεστιβάλ δείχνοντας την αστυνομική ταυτότητα. Όταν η επιθεωρήτρια Μέι Ρόμπινσον, η οποία ήταν υπεύθυνη για την αστυνόμευση στο Φεστιβάλ, τον ρώτησε, ο Awan πιστεύεται ότι είπε ότι το προσωπικό του Φεστιβάλ γνώριζε ότι δεν ήταν σε βάρδια. 
 
«Κατά τη δική του παραδοχή είπε ψέματα σε περισσότερες από μία περιπτώσεις και η επιτροπή διαπίστωσε ότι το έκανε για το δικό του συμφέρον. Ήξερε ακριβώς τι έκανε και ήταν επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά» αναφέρεται σε πόρισμα της αστυνομίας. 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis