Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:22 | 18/05/2023

Επιστολή Αστυνομικού στο Policenet.gr:

"Θα ήθελα μέσα από την φιλόξενη ιστοσελίδα του Policenet.gr να αναφερθώ σε ένα ζήτημα που δεν θίγει κανείς σχεδόν ποτέ.

Διαβάστε επίσης

Το τελευταίο διάστημα έχετε αναρτήσει στην έγκυρη ιστοσελίδα σας δημοσιεύματα με ανακοινώσεις του Αρχηγείου της Αστυνομίας που αφορούν την αποκατάσταση συναδέλφων μας που αντιμετώπιζαν ποινικές κατηγορίες και δικαιώθηκαν.

Αυτό ασφαλώς γινόταν και στον παρελθόν. Οι αστυνομικοί λόγω της φυσης των καθηκόντων τους, πολλές φορές ταλαιπωρούνται άδικα από μηνύσεις και καταγγελίες.

Όμως το τεκμήριο της αθωώτητας που ισχύει για όλους τους πολίτες θα πρέπει να ισχύει και για εμάς.

Υπαρχουν πολιτικοί παράγοντες που την περίοδο αυτή υπόσχονται (μεταξύ πολλών άλλων) ότι θα μεριμνήσουν για καλύτερους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ..

Σημαντικά όλα αυτά και ασφαλώς χρειάζονται. Μήπως όμως θα πρέπει κάπου να σκεφτούμε και τους Αστυνομικούς που πολλές φορές διασύρονται άδικα;

Μήπως θα πρέπει να επανεξεταστεί ο τρόπος χρήσης του μέτρου της διαθεσιμότητας και κυρίως η διάρκεια της;

Όλοι θέλουμε οι αστυνομικοί να ελέγχονται και να υπάρχει αυτοκάθαρση. Ωστόσο είναι εξίσου σημαντικό οι καλοί Αστυνομικοί να έχουν στο πλευρό τους την Υπηρεσία.

Θα έπρεπε να μην αγχώνονται οι συνάδελφοι για το πως θα πληρώσουν από την τσέπη τους τον δικηγόρο τους ή ότι θα μετατεθούν ξαφνικά και χωρίς να ερωτηθούν από υπηρεσίες τις οποίες στελεχώνουν για χρόνια και τις αγαπούν σαν δεύτερο σπίτι τους

Τόσοι συνάδελφοι δικαιώνονται μετά από μακροχρόνιες δικαστικές περιπέτειες. Αλλά τι να το κάνεις; Καταταλαιπωρήθηκαν και οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Πούλησαν σπίτια για να πληρώσουν δικηγόρους και λοιδωρήθηκαν από πολλούς.

Τελικά μετά από χρόνια η δικαίωση ήρθε, όμως η ζημιά που προκλήθηκε δεν αποκαθίσταται με ΤΙΠΟΤΑ.

Αυτές οι λίγες σκέψεις από έναν άτυχο αστυνομικό που ασφαλώς δικαιώθηκε όμως μέχρι να γίνει αυτό τα είχε χάσει όλα. Να είστε καλά" 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis