Ένας αστυνομικός της Αστυνομίας του Όκλαντ (Oakland Police Department) στην Καλιφόρνια (ΗΠΑ) έλαβε περίπου 490.000 δολάρια μόνο από υπερωρίες μέσα σε ένα έτος - ένα ποσό που τον κατέστησε από τους υψηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους του τμήματος.
Το ζήτημα είναι ότι η πόλη δεν μπόρεσε να βρει ολοκληρωμένα αρχεία που να δείχνουν με ακρίβεια σε ποιες ακριβώς εργασίες δόθηκαν αυτές οι ώρες.
Διαβάστε επίσης
Πιο συγκεκριμένα, ο αστυνομικός κατέγραψε πάνω από 5.200 συνολικές ώρες εργασίας μέσα στη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων υπερωριών, χωρίς να υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση για το πώς χρησιμοποιήθηκε κάθε ώρα.
Η έλλειψη σαφούς καταγραφής δραστηριοτήτων καθιστά δύσκολη την κατανόηση του πώς και γιατί δαπανήθηκαν τόσες υπερωριακές ώρες, ειδικά σε μια περίοδο που η πόλη αντιμετώπιζε οικονομική κρίση και αυξημένα έξοδα για υπερωρίες στην αστυνομία συνολικά.
Στο ευρύτερο πλαίσιο της πόλης η υπερωριακή δαπάνη παραμένει ένα σημαντικό δημοσιονομικό ζήτημα, με ολόκληρο το τμήμα να ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε υπερωρίες ετησίως και να μην υπάρχουν αξιόπιστα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου.
*Για περισσότερα θέματα που αφορούν τις αστυνομικές δυνάμεις και τις εξελίξεις σε χώρες του εξωτερικού, μπορείτε να διαβάσετε την αποκλειστική αρθρογραφία του policenet.gr εδώ.