Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ASTYNOMIKO
20:44 | 30/11/2022

Ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 32χρονο, ο οποίος διαφώνησε με την 27χρονη σύζυγό του για ασήμαντο λόγο και στη συνέχεια μάλωσε με τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το «περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας». Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και βία κατά των αστυνομικών ενώ αθωώθηκε για την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη εις βάρος της συζύγου. - Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Η 27χρονη, μητέρα του νεογέννητου παιδιού τους, κατέθεσε ότι μάλωσαν, φώναζαν αλλά δεν συνέβη τίποτα βίαιο μεταξύ τους. «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος» επισήμανε στο δικαστήριο ενώ κατά την ακροαματική διαδικασία έκλαιγε με αναφυλλητά, αναγκάζοντας την πρόεδρο να της ζητήσει να εξέλθει από την αίθουσα για να ηρεμήσει.

Διαβάστε επίσης

«Ακουγόταν φασαρία. Δηλώσαμε ιδιότητα. Μας άνοιξε ο κύριος λέγοντας «περάστε μέσα να τα πούμε». Έκλεισε την πόρτα με το σύρτη. Μας κλείδωσε μέσα. «Γιατί;» ρωτήσαμε, «είστε αστυνομικοί με όπλο και εγώ δεν έχω όπλο» απάντησε. Άρχισε να με σπρώχνει, μου έδωσε κουτουλιά. Εμφανίστηκε η γυναίκα, με αμυχή στο πρόσωπο και άρχισε να φωνάζει: «Μη μου παίρνετε τον άνδρα» κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας αστυνομικός.

«Με το ένα χέρι τον απωθούσα με το άλλο προσπαθούσα να ανοίξω την πόρτα. Απέδρασα. Στην είσοδο με έπιασε κεφαλοκλείδωμα και δεν με άφηνε να φύγω. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Μύριζε αλκοόλ. Δεν προλάβαμε να πούμε τίποτα, κατευθείαν μας άρπαξε. Φωνάζαμε ενισχύσεις. Κατέβηκε κάτω, μας έβριζε. Ήρθαν συνάδελφοι, έγινε πάλη και τον δεσμεύσαμε. Ήμασταν περίπου 10 αστυνομικοί» σημείωσε ο ίδιος μάρτυρας.

«Μια μεγάλη συγγνώμη από τους αστυνομικούς γι’ αυτό που έγινε. Δεν ήμουν «εγώ».

Ήταν Σάββατο, γιορτάζαμε το σαραντισμό της κόρης μας. Δεν συνηθίζω να πίνω, αθλητής είμαι. Καλέσαμε φίλους στο σπίτι και μετά είπαμε να πάμε έξω για ποτό. Ήταν αρνητική. Άρχισε να κάνει παράπονα. Φώναζα «θέλω να διασκεδάσω μια φορά. Μη μου το χαλάς».

Ήθελα να βγω έξω και δεν μου το επέτρεπε. Άρχισε να κλαίει. Αποσύρθηκε για να θηλάσει το μωρό που έκλαιγε. Δεν την χτύπησα ποτέ και ούτε πρόκειται να τη χτυπήσω. Ήθελα να βγω έξω» ανέφερε, κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος.

«Τους είπα ότι δεν χτύπησα τη γυναίκα μου. Μπήκαν μέσα και είδα τα όπλα. Δεν τον χτύπησα. Έσκυψα το κεφάλι μου για να τον απωθήσω. Έβγαλα το χέρι και τον είχα στην αγκαλιά μου. Όταν ήμασταν κάτω, δυο αστυνομικοί έσπρωξαν τη γυναίκα μου με το παιδί. Φώναζα. Με έριξαν κάτω. Δεν αντιστάθηκα.. Με χτύπησαν στο μάτι με κλωτσιές. Έξω από το τμήμα, με έσερναν από τις χειροπέδες και με χτυπούσαν» σημείωσε ο κατηγορούμενος.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του μόνο για εξύβριση και την αθώωση του για τα υπόλοιπα αδικήματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια περιπολίας μετέβησαν σε διαμέρισμα στην περιοχή της Τούμπας μετά από κλήσεις πολιτών στην Άμεση Δράση για πιθανό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Κατά την προσπάθεια διερεύνησης του περιστατικού, δέχθηκαν λεκτική επίθεση από τον 32χρονο ένοικο του διαμερίσματος ενώ στην συνέχεια με χρήση σωματικής βίας επιτέθηκε σε έναν εξ αυτών, οπότε και συνελήφθη με τη συνδρομή δυνάμεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Πηγή:  grtimes.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis