Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
100POL
11:45 | 29/12/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr

"Kαλημέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους και τους συμπολίτες μας.

Διαβάστε επίσης

Εχω λίγα χρόνια υπηρεσίας και εκτελώ καθημερινά καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας σε ένα Τμήμα της Αθήνας.

Θα ήθελα μέσα από το Policenet να κάνω μία πρόταση που πιστεύω ότι θα βοηθούσε όλους τους συναδέλφους που καταπιάνονται με τα ίδια καθήκοντα με εμένα.

Αρχικά να πω ότι οι Αξιωματικοί Υπηρεσίας που υπηρετούν σε Υπηρεσίες που ασκούν προανάκριση, καλούνται να διαχειριστούν πολλά και διαφορετικά περιστατικά.

Είναι λογικό και λόγω της νεαρής τους ηλικίας και λόγω της τεράστιας γκάμας διαφορετικών συμβάντων κάποια θέματα να τα αντιμετωπίζουν πρώτη φορά και  να δυσκολεύονται στη διαχείριση τους. Η δυσκολία μπορει να αφορά στο να βρουν τις σωστές διατάξεις ή ακόμα και σε ζητήματα προανακριτικής μεθοδολογίας (παράδειγμα, χρειάζεται αυτοψία; χρειάζεται να κληθεί το εγκληματολογικό; κ.λ.π).

Επίσης, πολλές φορές ο διαθέσιμος χρόνος είναι ελάχιστος, αρκετοι πολίτες περιμένουν να εξυπηρετηθούν και οι έμπειροι Αξιωματικοί ή λοιποί συνάδελφοι της Υπηρεσίας μας δεν εργάζονται ή εργάζονται σε εξωτετικές υπηρεσίας (ας μην ξεχνάμε και τα πάμπολα μέτρα...).

Αυτό λοιπόν που προτείνω είναι να στηθεί ένα γραφείο σε κάποια κεντρική  υπηρεσία που θα στελεχώνεται όλο το 24ωρο από έμπειρους προανακριτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα λειτουργούν συμβουλευτικά σε όσους τους χρειάζονται στις έξω υπηρεσίες. Το συγκεκριμένο γραφείο θα έχει στη διάθεση του όλες τις κανονιστικές και τα αναγκαία νομικά εγχειρίδια και θα μπορεί να κατευθύνει σε κάποια θέματα.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά, με email ή ακόμα και με βιντεοκλήση. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα με τα συστήματα τηλειατρικής που βοηθούν τους γιατρούς που εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αυτή είναι η πρόταση μου και νομίζω ότι μόνο θετικά θα έχει.

Κανένας μας δεν τα γνωρίζει όλα. Ακόμα και οι πιο έμπεροι, υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται μία δεύτερη άποψη.

Και για να μην παρεξηγήσει κανείς τα γραφόμενα μου, εγώ έχω την τύχη να έχω έναν άριστο Διοικητή, με πολλές γνώσεις που έχει τους αστυφύλακες σαν παιδιά του και είναι πάντα δίπλα μας. Όμως άνθρωπος είναι και αυτός ...

Κάποια στιγμη θα πρέπει να κοιμηθεί, να πάρει μία άδεια. Οπότε νομίζω ότι ένα τετοια γραφείο με καθαρά συμβουλευτική αποστολή, θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Αυτά από εμένα. Καλή χρονιά να έχουμε και ευχαριστώ το policenet για τη φιλοξενία."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis