Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:47 | 13/04/2023

Μια κρίσιμη και ανακουφιστική δικαστική απόφαση δικαιώνει αστυνομικό που διεκδικεί να πάρει πίσω το σπίτι του, το οποίο το έχει χάσει σε πλειστηριασμό από τράπεζα!

Ο ιδιοκτήτης της οικίας είχε δανεισθεί 150.000 € και κατέφυγε στη δικαιοσύνη για να υπαχθεί στον «νόμο Κατσέλη». Με την υπ’ αριθμ. 102/17 απόφαση του Ειρηνοδικείου της Πάτρας, το δάνειο «κουρεύτηκε» και υποχρεώθηκε ο αστυνομικός να αποπληρώσει ποσό 34.000 ευρώ σε δόσεις, που για τα 3 πρώτα χρόνια ήταν 600 ευρώ τον μήνα.

Από ένα χρονικό σημείο και μετά, ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στις δόσεις, γιατί αντιμετώπισε απρόσμενα οικογενειακά προβλήματα (αρρώστια της μητέρας του, θάνατο του αδελφού του κ.λπ.).

Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε στην τράπεζα, η τελευταία δεν… συγκινήθηκε και κινήθηκε δικαστικά, πετυχαίνοντας την έκπτωση του ιδιοκτήτη, δηλαδή την απώλεια προστασίας που είχε η πρώτη κατοικία του από τον «νόμο Κατσέλη».
Ακολούθως, η τράπεζα έβγαλε το σπίτι σε πλειστηριασμό και το πήρε η ίδια.

Πριν λίγες μέρες, όμως, επανήλθε το χαμόγελο στον ιδιοκτήτη, χάρη στην υπ. αριθμ. 138/23 απόφαση του Ειρηνοδικείου της Πάτρας, που αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του και τον επανέφερε στο καθεστώς προστασίας του «νόμου Κατσέλη» (απόφαση μη κήρυξης σε έκπτωση).

Πλέον, απομένει η δικαστική διαδικασία της ακύρωσης του πλειστηριασμού, αφού ο ιδιοκτήτης απολαμβάνει πάλι την προστασία του νόμου, προκειμένου να επιστραφεί το σπίτι του στην κυριότητά του.

Νομικός συμπαραστάτης στον «Γολγοθά» του αστυνομικού από την αρχή της εξάχρονης περιπέτειάς του, είναι ο Βασ. Ν. Παπαδόπουλος, που δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» αισιόδοξος για την έκβαση της τελευταίας δικαστικής πράξης, η οποία θα επιτρέψει στον εντολέα του να ξαναμπεί στο σπίτι του…

Πηγή:  pelop.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis