Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ
09:34 | 14/06/2023

πειδή όλα έχουν τα όριά τους και ο κ. Σπίρτζης αυτά τα έχει ξεπεράσει, ακόμη και αν η περίοδος που διανύουμε είναι προεκλογική, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να στοχοποιείται ένας ολόκληρος κλάδος εργαζομένων με συνεχόμενες ανακρίβειες και ψεύδη.

Όταν μάλιστα αυτές οι τοποθετήσεις γίνονται δημόσια, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, καλεί μέσα από την Ανακοίνωσή της να ανακαλέσει ο κ. Σπίρτζης σε ότι ανακρίβειες έχει παραθέσει παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη.

Δείτε απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Σπίρτζη στο OPEN tv και την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων:

Εικόνα
1

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Για ακόμη μια φορά ο κ. Χρ. Σπίρτζης βάλλει κατά των συνοριοφυλάκων με ασύστολα ψεύδη δημόσια

Ακούσαμε, χωρίς έκπληξη βέβαια, τις προηγούμενες ημέρες τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Σπίρτζη να αναφέρεται δημόσια σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, στους συνοριοφύλακες για ακόμη μια φορά.

Γνωρίζοντας την εμπάθειά του προς τους ανθρώπους που κάνουν έναν τεράστιο αγώνα για την προστασία των συνόρων, την διαχείριση του μεταναστευτικού στο εσωτερικό της χώρας αλλά και την πολύ δύσκολη μάχη που δίνουμε τα τελευταία χρόνια
καθημερινά κατά των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε και να προσπεράσουμε τα ψέματα και τις ανακρίβειες που εκφράζει δημόσια για τους συνοριοφύλακες και τον
θεσμό.

Με την πεποίθηση ότι θα συνεχίζει να εκφράζει δημόσια τις γνωστές απόψεις του για το Σώμα των συνοριοφυλάκων, οφείλουμε να του επισημάνουμε τα λάθη του και να τον προστατέψουμε από τις ανακρίβειες, ώστε να μην εκτίθεται συνεχώς.
Μεταξύ άλλων, στη δημόσια τοποθέτησή του σε πρωινή εκπομπή είπε για τους συνοριοφύλακες και τον θεσμό :

https://posyfy.gr/wp-content/uploads/2023/06/karegerge-2.jpg

➢ «…ότι εδώ και δύο χρόνια τους λέγαμε ότι η νησίδα στον Έβρο είναι ελληνική κατά το
ήμισυ.. ».
Επειδή μία νησίδα έχει ελληνικό μέρος λόγω της αυξομείωσης της στάθμης του ποταμού, δεν σημαίνει πως όλες οι νησίδες του ποταμού είναι κατά το ήμισυ ελληνικές ή τουρκικές. Δεν τις μοιράζουμε δηλαδή έτσι. Επιχειρούμε μόνον σε ελληνικό έδαφος και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

➢ « … πέντε συνοριοφύλακες και άλλος ένας, από τα ρουσφέτια της Νέας Δημοκρατίας που προσλήφθηκαν, ήταν στα κυκλώματα και συνελήφθησαν. Ήταν με προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και εκτός Πανελληνίων οι προσλήψεις τους. Ήταν από τους 4.000 που προσέλαβε η Κυβέρνηση..»

Καμία αλήθεια. Οι πέντε Συνοριοφύλακες δεν προερχόταν από τις τελευταίες προσλήψεις των συνοριακών φυλάκων αλλά προσλήφθηκαν το έτος 2000, που τότε μάλλον ήταν Κυβέρνηση άλλο Κόμμα, πιθανόν σε αυτό που ανήκατε τότε. Ο ένας
αστυνομικός που συνελήφθη την επομένη ημέρα ήταν αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και προερχόταν από Πανελλήνιες εξετάσεις !. Παρόλα αυτά η Ελληνική Αστυνομία δεν δικάζει. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφανθεί και σε καμία περίπτωση εσείς με τον δημόσιο λόγο σας. Δεν προσλήφθηκαν ΠΟΤΕ 4.000 συνοριοφύλακες τα τελευταία χρόνια. Οι προσλήψεις συνοριακών φυλάκων από το 2020 έως σήμερα ήταν 1.920. Μάλλον ο κ. Σπίρτζης τα βλέπει …διπλά.
Μακάρι να είχαν προσληφθεί 4.000 συνοριοφύλακες γιατί σήμερα υπάρχουν Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης Μετανάστευσης στη χώρα που έχουν να δουν νέο συνάδελφό τους συνοριοφύλακα 23 έτη !!!!

➢ «…πριν τρεις μήνες συνέλαβαν άλλους που έκαναν παράνομους γάμους στον Έβρο για να αιτιολογήσουν την μετάθεσή τους ..»

Ανακριβής για ακόμη μια φορά. Δεν συνελήφθη κανείς συνοριοφύλακας για την σύναψη συμφώνου συμβίωσης. Διατάχθηκε διοικητική έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και προκαταρκτική έρευνα για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών από
την Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης. Ας μην ξεχνάει επίσης ο κ. Σπίρτζης, πως με τον Ν.4356/2015 και με το άρθρο 12, επί υπουργίας του και με την υπογραφή του, εξομοίωσε τα προνόμια και τις παροχές του γάμου με αυτά του συμφώνου συμβίωσης. Δηλαδή απλοποίησε στο ελάχιστο μια διαδικασία που προσφέρει παροχές και προνόμια στους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό καταγγείλαμε, γιατί το ζήτημα είναι πλέον ηθικό σε όλο το δημόσιο τομέα που προκαλεί τεράστιες αδικίες εις βάρος αυτών που αντιστέκονται σε ένα «εικονικό» σύμφωνο συμβίωσης με μοναδικό κριτήριο μια μετάθεση ή τοποθέτηση στο δημόσιο. Εσείς το θεσπίσατε έτσι !

➢ « …τους διορίσατε με λίστες κομματικές σε Έβρο και Αθήνα»

Ανακρίβεια. Οι συνοριακοί φύλακες όπως και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και ενστόλων, προσλαμβάνονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ και ο ΑΣΕΠ είναι αυτός ο φορέας που εξετάζει κάθε ένσταση, έχοντας ο κάθε ενδιαφερόμενος πρόσβαση βάσει νόμου σε όλους τους συνυποψηφίους του. Η πρόσληψή τους πραγματοποιείται με μοριοδότηση προσόντων που ορίζονται βάσει νόμου και κοινοποιούνται αναλυτικά για τον καθένα.

Έπειτα από όλα αυτά, οφείλετε κύριε Σπίρτζη να ανακαλέσετε για την παραπληροφόρηση που προκαλέσατε δημόσια κατά των συνοριοφυλάκων αλλά και του θεσμού. Οι συνοριακοί φύλακες στη χώρα μας, έχουμε δώσει εξετάσεις και έχουμε πετύχει. Και κάθε τέτοια επιτυχία, αναγνωρίζεται από την ελληνική κοινωνία και δεν περιμένουμε εσάς μέσα από την κομματική σας γλώσσα να την κρίνετε με ανακρίβειες και ψεύδη.

Έχουν γνώσιν οι φύλακες !

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis