Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:19 | 04/04/2023

 Οι επισταμένες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο και η συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Europol, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πέντε (5) περιπτώσεων απάτης.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τριών αλλοδαπών, δύο αντρών ηλικίας 34, 24 και μιας 73χρονης γυναίκας, οι οποίοι λειτουργώντας κατά μόνας και σε ισάριθμες περιπτώσεις, μέσω υπολογιστή και με τη μέθοδο “phising”, κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους συνολικά (18.600) ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσποιούμενος τον έμπορο αυτοκινήτων και με το πρόσχημα εισαγωγής επιβατικών οχημάτων από χώρα του εξωτερικού, κατάφερε να αποσπάσει (40.000) ευρώ από 67χρονο άντρα, χωρίς ουδέποτε να του παραδώσει τα προαναφερόμενα αυτοκίνητα, αλλά και χωρίς να του επιστρέψει  ολόκληρο το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Τέλος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονης αλλοδαπής, καθώς με το πρόσχημα της διαδικτυακής έκδοσης δανείου, κατάφερε να αποσπάσει (5.000) ευρώ από 26χρονη ημεδαπή.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis