Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
7
15:59 | 19/04/2023

«Θα πέσω, μην έρχεστε κοντά, έχω πάρει την απόφασή μου», έλεγε και ξανάλεγε στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας η γυναίκα που το μεσημέρι της Τρίτης βρισκόταν στο «αέρα», έχοντας περάσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα γέφυρας της Ολυμπίας Οδού, στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου.

Ηταν 1.20μμ, όταν διερχόμενη από το σημείο, είδε την 58χρονη να περνά τα κάγκελα και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, αστυνομικός υποδιευθυντής Βασίλης Ροδόπουλος και οι δικυκλιστές της ΔΙΑΣ, Βασίλης Ροδόπουλος (αρχιφύλακας) και Κωνσταντίνος Πίκουλας (αστυφύλακας). Την προσέγγισαν και άρχισαν να της μιλούν, στην προσπάθειά τους να τη μεταπείσουν, αλλά και να κερδίσουν χρόνο καθώς, είχε ήδη κληθεί διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ, από την Πάτρα. «Δεν μου αλλάζετε γνώμη, έχω τους λόγους μου», επαναλάμβανε η γυναίκα που έδειχνε να μη συνεργάζεται, ούτε με τον διαπραγματευτή Ιωάννη Βαγγέλη (αστυνόμος Α΄).

Διαβάστε επίσης

Εκείνο που έδειχνε να την απασχολεί, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ήταν η τσάντα που είχε μαζί της παραδοθεί στην κόρη της. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Πάτρα, διεκόπη με τους πυροσβέστες να έχουν τοποθετήσει το ειδικό στρώμα.

ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Τα λεπτά περνούσαν και η αδρεναλίνη όλων έχει «χτυπήσει» κόκκινο. Η γυναίκα αποχαιρετά τους αστυνομικούς και ζητά να παραδώσουν την τσάντα στο παιδί της. Αφήνει τα χέρια της… και τότε αστραπιαία ο αρχιφύλακας Ροδόπουλος την αγκαλιάζει και την «κρατά» στη γέφυρα. Ταυτοχρόνως επιχειρούν ο διοικητής του ΑΤ Αιγιαλείας και ο έτερος αστυνομικός της ΔΙΑΣ. Η επέμβασή τους απεδείχθη σωτήρια για τη 58χρονη. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στη ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, όπου και παραμένει για νοσηλεία.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», στην τσάντα της βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα. Σε αυτό εξηγούσε του λόγους που ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή της, ωστόσο το περιεχόμενό του δεν είχε συνοχή.

Η 58χρονη που φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, έφυγε από το σπίτι της στα Σταφιδάλωνα και πεζή έφτασε στη γέφυρα.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

pelop.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis