Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 08/04/2023

Όταν καταφέρνεις να σώσεις έναν άνθρωπο από κίνδυνο, νιώθεις ότι έχεις κάνει κάτι καλό για την κοινωνία. Όταν είσαι και αστυνομικός, τότε εκπληρώνεις και τον κοινωνικό σου ρόλο. Και αυτό είναι το μήνυμα της ιστορίας, που περιγράφουμε, με την διάσωση συμπολίτη, ο οποίος είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του στο Ρέθυμνο.

Βράδυ Τρίτης, γυναίκα ενημερώνει το 100 ότι ο σύζυγος της της τηλεφώνησε και της είπε που θα βρει το αυτοκίνητο και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Διαβάστε επίσης

Βαθιά θορυβημένη και ανήσυχη, τηλεφωνεί αμέσως στην αστυνομία, λέγοντας όσα ξέρει, ζητώντας από τους αστυνομικούς να κάνουν ό,τι μπορούν. Αμέσως, ένα περιπολικό των ΤΑΕ Ρεθύμνου με τέσσερις αστυνομικούς μετέβησαν στο παραλιακό σημείο στον Πετρέ, που υπέδειξε η γυναίκα. Το αυτοκίνητο δεν ήταν στο σημείο, που ανέφερε η σύζυγος του άντρα, χωρίστηκαν και άρχισαν να ψάχνουν.

Εντόπισαν το αυτοκίνητο μερικά μέτρα πιο μέτρα και με φακούς φώτιζαν την θάλασσα. Τον είδαν. Οι αστυνομικοί Νίκος Χατζάκης, Μανούσος Σμπυράκης, Κώστας Ζερβουδάκης και  Γιάννης Ορφανουδάκης χωρίς να το σκεφτούν, πέφτουν στην θάλασσα, που εκείνη την ημέρα είχε και αρκετά ρεύματα λόγω των ανέμων, και πλησιάζουν με κόπο τον συμπολίτη, ο οποίος είχε «αφεθεί». Ο ίδιος όταν τους είδε κατέρρευσε ψυχολογικά. Τους εμπιστεύτηκε όμως, ζητώντας τους μάλιστα μέχρι και συγνώμη που τους ταλαιπώρησε…

Στο σημείο είχε ήδη φτάσει η σύζυγος του. Και όλα έληξαν αίσια. Τα υπόλοιπα τα ερευνά το αστυνομικό τμήμα. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι ένας άνθρωπος σώθηκε λόγω έγκαιρης και καθοριστικής παρέμβασης…

Αγγελική Καλλέργη

goodnet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis