Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:59 | 04/02/2023

Σήμερα Σάββατο 04-02-2023 στην ταβέρνα “Μεζεδοφωλιά” του Σουφλίου, βρήκανε “φωλιά” οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου και έκοψαν την καθιερωμένη βασιλόπιτα τους.

Αφού δοκίμασαν τους εξαίσιους μεζέδες του καταστήματος, παρουσία του Αιδεσιμολογιώτατου πρεσβυτέρου πατήρ Νικολάου Καλφόπουλου, ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Καρκατσιλιάς Σουφλίου, του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου και του Διοικητού του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αστυνόμου Α’ Απόστολου Κακαλή, πραγματοποιήθηκε η ακολουθία της ευχής της βασιλόπιτας και η κοπή της από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Αστυνόμο Α’ Χαράλαμπο ΒΟΜΒΕΛΛΗ.

Εικόνα
1
Διαβάστε επίσης

Σημειωτέον, η βασιλόπιτα ήταν προσφορά από το Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο “Πάσχος” στο Σουφλί.

Εικόνα
Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου

Τυχερός της κοπής της βασιλόπιτας ο Αρχιφύλακας Χρήστος Τσιαμίτας, Υποδιοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Μικρού Δερείου και ήρωας του χωριού, όταν κατά τις πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου 2021 ενεργώντας με φοβερή αυταπάρνηση, κατάφερε και εκκένωσε 11 σπίτια στο Μικρό Δέρειο όπου υπηρετεί και έσωσε έτσι την ζωή σε πάνω από 20 ηλικιωμένους κατοίκους, αφού στη συνέχεια πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά.

Εικόνα
11

Κάποιους από αυτούς μάλιστα τους απομάκρυνε με το… ζόρι, γιατί αρνιούνταν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και αν παρέμεναν θα είχαν πνιγεί μια και λόγω ηλικίας δεν ήταν εύκολο να αντιδράσουν. Όλοι οι συνάδελφοι του ευχήθηκαν “και του χρόνου, διπλός και τρίδιπλος”, καθότι περιζήτητος γαμπρός στην περιοχή.

Η όλη εκδήλωση έγινε μέσα σε οικογενειακό κλίμα που ενισχύθηκε από την ζεστασιά του μαγαζιού και την ευλογία του πατήρ Νικολάου.

Πηγή:  evros-news.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis