Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ
22:38 | 09/03/2023

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της 7-3-2023 στον Ταύρο και τον Πειραιά,  31χρονος ημεδαπός, 3 αλλοδαποί, ηλικίας 23, 27 και 34 ετών και 33χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενοι για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Αναζητούνται έτερα μέλη της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στη ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, μετά από διασταύρωση πληροφορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους  δράση.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος, ως υπαρχηγός, ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια, την επανατυποποίηση, την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση. Επιπλέον ήταν αρμόδιος για της ανεύρεση πελατών, την είσπραξη των κερδών από τα υπόλοιπα μέλη και την αποστολή των χρημάτων από την πώληση τους.

Η 33χρονη και ο 34χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση, με τον 34χρονο να εισπράττει τα κέρδη από την πώληση και να τα αποστέλλει σε αρχηγικό μέλος.

Εικόνα
1

Ο 23χρονος και ο 31χρονος, ο οποίος διέθετε όχημα ιδιοκτησίας του για τις μεταφορές τους, είχαν αναλάβει την διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 800 συναλλαγές διακίνηση ναρκωτικών, τα οποία μετέφεραν μέσα σε κρύπτες των επιχειρησιακών τους οχημάτων και λάμβαναν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά τηλέφωνα για τις συνομιλίες τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και εντός οχημάτων των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -54,7- γραμμ. κοκαΐνης διαμοιρασμένα σε πλήθος νάιλον συσκευασιών,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών,
  • -30- ευρώ,
  • αυτοκίνητο και
  • 8 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή και άλλων ατόμων συνεχίζεται.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis