Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:39 | 16/12/2023

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται στη συστηματική διάπραξη κλοπών και ληστείας, κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που υλοποποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προχθες το πρωί και το μεσημέρι, στην Πάτρα, πέντε ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα), μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης κλοπής από δύο ή περισσότερους δράστες οι οποίοι έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένων και σε απόπειρα, υπεξαίρεση, ληστεία κατά συναυτουργία και απάτη με υπολογιστή, καθώς και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Κατά τη σύλληψη τους δυο από τους κατηγορούμενους αντιστάθηκαν χτυπώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια τους, προκεμένου να αποφύγουν τη δέσμευσή τους.

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμα ημεδαπός άνδρας,  μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, τα πλήρη  στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και βαρύνεται με το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κλοπής από δύο ή περισσότερους δράστες, οι οποίοι έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, από τον Δεκέμβριο του έτους 2022 έως και τις 7-12-2023, συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση ληστειών και διακεκριμένων κλοπών  σε περιοχές της Αχαΐας, καθώς και στους νομούς Ηλείας, Κορινθίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εξιχνίασαν συνολικά:

  • μια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου άνδρα,
  • 24 κλοπές (18 τετελεσμένες και 6 απόπειρες) σε οικίες, οχήματα και καφετέρια και
  • μια υπεξαίρεση τραπεζικής κάρτας,

Οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.860 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα αξίας 23.500 ευρώ και ένα ιδιωτικης χρήσεως φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο αφού εντοπίστηκε σε περιοχή της Πάτρας, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό του.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι κάνοντας χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών πραγματοποίησαν ανέπαφες συναλλαγές συνολικού κόστους 300 ευρώ, σε καταστήματα στην Πάτρα.

Σε ότι αφορά τη διάπραξη της ληστείας, οι κατηγορούμενοι στις 20/8/2023 το μεσημέρι, στην Πάτρα, μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένου άνδρα, στον οποίο άσκησαν σωματική βία και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, μετέβαιναν με οχήματα,  στους επικείμενους στόχους – κυρίως οικίες και αφού εντόπιζαν τους ηλικιωμένους στις εισόδους, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό των οικιών, στις οποίες εισερχόταν έτερο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε οχήματα, (2.150) ευρώ, κοσμήματα και ένα ρολόι, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία, τρία κινητά τηλέφωνα, 40 ευρώ και ένα καπέλο.

Σε σωματικές έρευνες που διενεργήθηκαν στους κατηγορούμενους οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 1.085 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών για εμπλοκή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis