Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 07/02/2023

Ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.:

Σωτήριον έτος 2023 μ.Χ. Ελληνική Αστυνομία.

Σε μία Ελλάδα όπου η μεγαλύτερη τεχνολογική αλλαγή συνετελέσθη μέσα σε 2 χρόνια και όλες οι σχέσεις μεταξύ πολιτών και δημόσιας διοίκησης διενεργούνται μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών, υπάρχει ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός, ο οποίος, ως άλλο «μικρό γαλατικό χωριό», αντιστέκεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Οδεύοντας στην 4η βιομηχανική επανάσταση η Ελληνική Αστυνομία, για μία ακόμη φορά, διενεργεί το διαγωνισμό για την εισαγωγή ιδιωτών σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με μεθόδους που ανάγονται στον προηγούμενο αιώνα.

 Την ώρα που τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας διενεργούν την ίδια λειτουργία με αποκλειστικά ηλεκτρονικές διαδικασίες, η Ελληνική Αστυνομία αντιστέκεται σθεναρά και επιμένει στην αυτοπρόσωπη υποβολή και παραλαβή των σχετικών δικαιολογητικών, τη σπατάλη εργατοωρών, τη δέσμευση προσωπικού και πόρων που θα μπορούσαν να διατεθούν στο καθαρά αστυνομικό έργο.

Επιπλέον, δε, σε διευκρινιστική διαταγή του Α.Ε.Α. γίνεται επίκληση της δαμοκλείου σπάθης των «δυσμενών συνεπειών» για τους/τις αρμόδιους αξιωματικούς (Διευθυντές Διευθύνσεων, Διοικητές Α.Τ., λοιπούς ορισθέντες/είσες) σε περίπτωση τυχόν λάθους σε κάποιο στάδιο της απαρχαιωμένης αυτής διαδικασίας. Επίσης, στην ίδια διαταγή διατάσσεται «να ληφθεί μέριμνα, ώστε σε κάθε περίπτωση να είναι εφικτή η παραλαβή των αιτήσεων κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα».

Αναρωτιόμαστε, άραγε, θα σταματήσει κάποτε το Α.Ε.Α. να λειτουργεί ως ο «κακός μπαμπούλας» και θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών του προσπαθώντας να μοιάσει έστω στα υπόλοιπα Σώματα; Σκέφτηκε κάποιος πόσο επιπλέον προσωπικό χρειάζεται, προκειμένου να γίνεται αυτή η διαδικασία απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα, όταν το υπάρχον προσωπικό υστερεί δραματικά ακόμα και για την κάλυψη των καθημερινών ανελαστικών υποχρεώσεων; Έχει ακούσει κάποιος για το δικαίωμα του αστυνομικού προσωπικού να είναι δίπλα στην οικογένειά του το Σαββατοκύριακο;

κ. Αρχηγέ,

Σας καλούμε άμεσα να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών εφαρμοζομένης από την τρέχουσα προκήρυξη. Όταν οι υπόλοιποι φορείς της δημόσιας διοίκησης κινούνται στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δεν είναι αποδεκτό, ούτε τιμητικό, το Σώμα να χρησιμοποιεί μέσα και μεθόδους απαρχαιωμένα κινούμενο με τον αραμπά.

2021 03 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis