Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:26 | 06/02/2024

Καταγγελίες για συναδέλφους τους που “πουλάνε τρέλα” και δεν συμμετέχουν στις αστυνομικές επιχειρήσεις κάνουν επτά αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, διμοιρίτες της ΔΑΕΘ.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Νικολάου (πηγή:  grtimes.gr)

Διαβάστε επίσης

Οι επτά διμοιρίτες, ένας εκ των οποίων είναι και οργανωτικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερα έντονο λόγο, καταγγέλλουν πολιτικές παρεμβάσεις, αστυνομικούς φαντάσματα και απειλές συναδέλφων τους και μόνο στην ιδέα πως θα σταλούν σε επιχειρήσεις.

Οι “λουφαδόροι” και τα “βύσματα”

Στην επιστολή τους οι επτά διμοιρίτες κάνουν λόγο για αστυνομικούς που “απειλούν θεούς και δαίμονες” και “μόνο στην ιδέα να πάνε στον flyover” και για τηλέφωνα από βουλευτές και της αντιπολίτευσης που χρησιμοποιούνται προκειμένου κάποιοι να πετύχουν τον σκοπό τους.

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι που είναι τα περισσότερα χρόνια στις διμοιρίες, αποτύπωσαν μία κατάσταση την οποία έχουν διαπιστώσει τον τελευταίο καιρό, σημειώνει μιλώντας στο GRTimes ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

“Υπάρχουν αστυνομικοί που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να αποφύγουν να αποσπαστούν είτε στον flyover ή οπουδήποτε απαιτεί η υπηρεσία”, επιβεβαιώνει ο ίδιος.

“Δεν υπάρχουν αστυνομικοί στους δρόμους”

“Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει αστυνομία στους δρόμους και αυτό προκύπτει από τους αριθμούς, από το πόσο άδεια είναι τα αστυνομικά τμήματα τα τμήματα ασφαλείας επιχειρησιακές ομάδες η ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και όλες αυτές οι ομάδες ασχολούνται με την καταπολέμηση στο εγκλήματος”, λέει ο κ. Τσαϊρίδης.

Ο ίδιος αναγνωρίζει πως η επάνοδος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σηματοδότησε την αρχή μιας προσπάθειας να βγουν στον δρόμο αστυνομικοί που βρίσκονταν σε άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη “έχουμε πολύ δρόμο ακόμα”. “Το ζήτημα είναι να γίνει στα σωστά πλαίσια, με αξιολογικά κριτήρια και να μη γίνει οριζοντίως παραβλέποντας αστυνομικούς με σοβαρά ζητήματα”, τονίζει ο κ. Τσαϊρίδης.

“Θα πρέπει να επιτελούμε το έργο για το οποίο υπάρχουμε. Το γεγονός ότι κάποιοι λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και το αποδέχεται η διοίκηση και τους εξαιρεί εις βάρος όλων των υπολοίπων, αυτό δεν βαραίνει αστυνομικούς αλλά τη διοίκηση που δέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις και συμπεριφορές“, υπογραμμίζει.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΔAEΘ: Τα κορόιδα και η κοροϊδία

Όσοι υπηρετούμε στις διμοιρίες της ΔΑΕΘ τελικά είμαστε μεγάλα κορόιδα
Γιατί ;

Μα γιατί μπορούσαμε να είμαστε φαντάσματα και να μπαίνουμε διάθεση ΤΕΛ

Γιατί μπορούσαμε να είμαστε φαντάσματα και να μπαίνουμε επόπτες ετοιμότητας
Γιατί μπορούσαμε να πηγαίνουμε εξάμηνες αποσπάσεις και στην ιδέα να μας στείλουν flyover να απειλούσαμε θεούς και δαίμονες και να μην μας άγγιζε κανένας

Γιατί θα μπορούσαμε και εμείς να πουλάμε τρέλα και να κάνουμε ένστολες υπηρεσίες με πολιτικά

Γιατί θα μπορούσαμε και εμείς να πουλάμε τρέλα και να μην πατάμε το πόδι μας στην υπηρεσία

Έχουμε και τα αλλά τα καλά . Αυτή λέει δεν την πειράζουμε γιατί παίρνει η τάδε βουλευτής
Την άλλη δεν την πειράζουμε γιατί παίρνει η άλλη βουλευτής (αντιπολίτευση)

Και καθόμαστε εμείς οι μακακες και σπάμε πόδια χέρια , δουλεύουμε με παγωνιές με καύσωνες 8ωρα 16ωρα , από την μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη για να περνούν οι συγκεκριμένοι ζωή χαρισάμενη

Τέρμα η πλάκα

Και επειδή η διοίκηση τον τελευταίο καιρό μας κάνει μαθήματα νομιμότητας απαιτούμε να βάλει τάξη σε όλα τα παραπάνω άμεσα

Ειδάλλως ο καθένας θα αναλάβει και τις ευθύνες του

Η ανοχή στην εποχή των φαντασμάτων τελείωσε

Χατζηανεστιαδης Μιλτιαδης
Χριστοφοριδης Κωνσταντινος
Τζωρης Ευάγγελος
Πεγιαδης Ανδρέας
Κουκας Δημητρης
Θεοδωριδης Γιάννης
Κατσιμπρας Βασίλειος

Πηγή: grtimes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis