Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δικαστική αστυνομια
19:45 | 12/09/2023

Ανατροπή για τις προσλήψεις στη δικαστική αστυνομία, καθώς σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι προσλήψεις του πολιτικού προσωπικού θα γίνουν από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το νομοσχέδιο η Δικαστική Αστυνομία στελεχώνεται από το προσωπικό του πολιτικού και του αστυνομικού τομέα που είναι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι του κράτους κατά την έννοια του άρθρου 2 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. [ν. 3528/2007, (Α'26)].

Διαβάστε επίσης

Το προσωπικό του πολιτικού τομέα της δικαστικής αστυνομίας επιλέγεται μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σύμφωνα με τα άρθρα 8 έως 25 του ν. 4765/2021 (Α΄ 6) και εφόσον, κατά την κρίση του ΑΣΕΠ, δεν είναι δυνατή η επιλογή του μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, κατά τα άρθρα 28 έως 30 του ιδίου νόμου.

Το προσωπικό του πρώτου εδαφίου υποβάλλεται σε υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες κατά τα οριζόμενα στην οικεία προκήρυξη και σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 23 του παρόντος.

Το προσωπικό του αστυνομικού τομέα επιλέγεται σύμφωνα με τα άρθρα 6 έως 27 του παρόντος.

Η προκήρυξη για τη δικαστική αστυνομία όπως και τη δημοτική, αναμένεται να είναι από τις τελευταίες που θα βγουν από το ΑΣΕΠ, αν όχι τον Οκτώβριο τότε τα Χριστούγεννα.

Οι θέσεις εργασίας θέσεις εργασίας ορίζονται ως εξής:

α) τριάντα (30) θέσεις για τον κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας,

β) εβδομήντα (70) θέσεις για τον κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και

γ) πεντακόσιες (500) θέσεις για τον κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας».

Πηγή:  dnews.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis