Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:30 | 22/06/2023

Έντονο είναι το πρόβλημα με την έλλειψη στέγης στα νησιά των Σποράδων και κυρίως στη Σκιάθο, με αποτέλεσμα αστυνομικοί που είτε λαμβάνουν μεταθέσεις για όλο τον χρόνο είτε αποσπώνται εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες, να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στέγασης και να φτάνουν σε σημείο ακόμη και να ακυρώνουν τις μεταθέσεις τους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρης Διχτάς «Εδώ και τρία χρόνια με προσπάθειες που έχουμε κάνει ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, έχουμε καταφέρει και για τα τρία νησιά των Σποράδων, αλλά ειδικότερα για τη Σκιάθο που είναι και ο αερολιμένας και έχει πολύ κίνηση να εξασφαλίσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, επιπλέον θέσεις για τους συναδέλφους με δαπάνες δημοσίου, ανταποκρινόμενοι και στις απαιτήσεις των κατοίκων των νησιών για αυξημένη αστυνόμευση, ειδικά τη θερινή περίοδο».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης στέγης στα νησιά των Σποράδων, με το πρόβλημα να γίνεται ακόμη πιο έντονο στη Σκιάθο, όπου είτε δεν βρίσκουν αξιοπρεπή καταλύματα είτε δεν βρίσκουν καθόλου.
«Υπάρχουν συνάδελφοι που έρχονται με μεταθέσεις από μεγάλα αστικά κέντρα και δεν βρίσκουν καθόλου καταλύματα, ή αυτά που βρίσκουν δεν είναι αξιοπρεπή, με το πρόβλημα να γίνεται ακόμη πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Διχτάς ανέφερε ότι, η Ένωση προσπαθεί να βρει μια λύση στο θέμα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Όπως τόνισε «Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, θα έχουμε επτά λιγότερους αστυνομικούς, καθώς ενώ υπάρχει η πρόθεση από συναδέλφους να έρθουν με δαπάνες δημοσίου κάποιους μήνες στα νησιά, εντούτοις δεν έρχονται, καθώς δεν βρίσκουν κατάλυμα για να μείνουν είτε οι ίδιοι μόνοι τους είτε με τις οικογένειές τους».
Μάλιστα αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις συναδέλφων του, οι οποίοι έρχονται με μετάθεση για μόνιμη εγκατάσταση τους χειμερινούς μήνες και τους καλοκαιρινούς μήνες, καλούνται να ξενοικιάσουν, καθώς αλλάζει η μίσθωση του καταλύματος και από μηνιαία γίνεται ημερήσια.

«Αυτή η κατάσταση, αποτελεί πλήγμα για την Αστυνομία» δήλωσε και συνέχισε «Υπάρχει βούληση για καλύτερη αστυνόμευση των νησιών, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της στέγασης. Ως Ένωση θα αναφέρουμε το γεγονός και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στην πανελλήνια ομοσπονδία και αν δεν βρεθεί λύση, αντιλαμβάνεστε ότι η αστυνόμευση θα είναι ελλιπής, καθώς δεν θα υπάρχει προσωπικό».

Υπενθυμίζεται ότι, αντίστοιχο θέμα είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια στη Μύκονο και στη Σαντορίνη και με πιέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, το θέμα λύθηκε με τη συνεργασία της Αστυνομίας και των αντίστοιχων δημοτικών αρχών.

Πηγή:  skiathoslife.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis