Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
apple_car_table
20:14 | 07/06/2022

«Γενναία είσοδο» στο λογισμικό οδήγησης αυτοκινήτων επιχειρεί ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple, παρουσιάζοντας ένα νέο ταμπλό αυτοκινήτου που σημειώνει ότι θα μπορούσε να εμφανίζει δεδομένα από σημαντικά όργανα όπως η ταχύτητα, τα επίπεδα καυσίμου και τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει το όχημα με τα καύσιμα που διαθέτει.

Ακόμη, η εταιρεία αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford, η Nissan, η Mercedes-Benz και η Honda.

Το λογισμικό θα αφορά πλέον και στα βασικά συστήματα οδήγησης, σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις που περιορίζονταν στις οθόνες ψυχαγωγίας του οχήματος για αναπαραγωγή μουσικής και εμφάνιση χαρτών.

Σημειώνεται ότι, αν και το λογισμικό αυτοκινήτου της Apple κυκλοφορεί στα οχήματα από το 2014 και είναι επί του παρόντος διαθέσιμο για περισσότερα από 600 μοντέλα – ακόμη και μερικών μοτοσικλετών, είναι σε μεγάλο βαθμό ξεχωριστό από τα λειτουργικά συστήματα του οχήματος.

Έως σήμερα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν χρησιμοποιούν το σύστημα της Apple ακόμη και για βασικές λειτουργίες όπως η ρύθμιση των κλιματιστικών ενός αυτοκινήτου, μια αδυναμία που έχει σχεδιαστεί να αντιμετωπίσει η ενημερωμένη έκδοση του συστήματος.

Πάντως, στο δημοσίευμα που αφορά τα επόμενα βήματα της εταιρείας, λείπει οποιαδήποτε αναφορά στο επίσης αναμενόμενο επόμενο μεγάλο προϊόν της Apple, ένα ακουστικό μικτής πραγματικότητας που θα συνδυάζει ψηφιακό ήχο με ήχους του περιβάλλοντος χώρου.

Επισημαίνεται ότι η παρουσίαση δεν κατάφερε να αντιστρέψει τις απώλειες που κατέγραφε η μετοχή της Apple από την αρχή της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς έκλεισε με πτώση 1%.

Βαγγέλης Λιακόγκονας

Πηγή:  ertnews.gr με πληροφορίες από Reuters

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis