Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
opla
12:00 | 24/08/2023

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκρουσε τις επικρίσεις μερίδας του δυτικού Τύπου για την κατανομή των δυνάμεων του στρατού της χώρας του στην αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων.

«Ξέρει κανένας από αυτούς τους ειδικούς πόσοι άνθρωποι, πόσα μέλη των δυνάμεων κατοχής βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία; Περίπου 200.000!», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο χθες, αντιδρώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Διαβάστε επίσης

Δημοσίευμα των Τάιμς, που επικαλέστηκαν αμερικανικούς στρατιωτικούς και άλλους δυτικούς αξιωματούχους, τόνιζε προ ημερών πως το Κίεβο έχει συγκεντρώσει πολλές μονάδες στο ανατολικό τμήμα της χώρας και όχι επαρκείς δυνάμεις στον νότο, και για αυτό δεν προχωρά με τον ρυθμό που θα ήθελε η προέλαση προς την Αζοφική Θάλασσα. Κατά την εφημερίδα, αμερικανοί στρατιωτικοί καλούν την ουκρανική διοίκηση να τροποποιήσει τις τακτικές της.

Ο ουκρανός πρόεδρος αντέτεινε χθες πως η Ρωσία καιροφυλακτεί και μόλις οι ουκρανικές δυνάμεις παραμελήσουν την φύλαξη τομέων του μετώπου θα προσπαθήσει να προελάσει εκείνη στην ανατολική Ουκρανία.

«Δεν θα παραδώσουμε ούτε το Χαρκίβ, ούτε το Ντονμπάς, ούτε το Πάβλοχραντ, ούτε το Ντνίπρο. Κι αυτό είναι καλό», επέμεινε.

Η γραμμή του μετώπου στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία έχει μήκος 800 χιλιομέτρων το τρέχον διάστημα.

Επιπλέον, ουκρανικές δυνάμεις φρουρούν άλλους τομείς των συνόρων με τη Ρωσία, όπως στις περιφέρειες Χαρκίβ και Σούμι, καθώς και τα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis