Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
16:44 | 24/08/2023

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, οδήγησαν στον εντοπισμό και στην απελευθέρωση δεκατριών (13) αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, στην ευρύτερη περιοχή του Εχεδώρου.

Για την υπόθεση συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου σχημάτισαν δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης κατακράτησης, της εκβίασης και της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.

Διαβάστε επίσης

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης παράτυπων αλλοδαπών και παράνομης κατακράτησής τους, μεσημεριανές ώρες χθες (23-08-2023), εντός εγκαταλελειμμένης επιχείρησης στην περιοχή της Ιωνίας, εντοπίστηκαν τόσο ο συλληφθείς, όσο και οι δεκατρείς (13) αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και έξι (6) συνοδευόμενοι ανήλικοι, άπαντες στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο δράστης, μαζί με συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, απαιτούσαν εκβιαστικά από τους παράτυπους αλλοδαπούς χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis