Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομια
11:25 | 14/02/2023

Κοινοβουλευτική παρέμβαση κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ.Πάνας Απόστολος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  ζητώντας την ενίσχυση με προσωπικό των αστυνομικών δυνάμεων στη Χαλκιδική.

Στην παρέμβαση του τόνισε πως οι κενές οργανικές θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής παραμένουν ουσιαστικά οι ίδιες τις τελευταίες χρονικές περιόδους, παρά την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της περιοχής και την αύξηση του πληθυσμού λόγω τουρισμού που τείνει να είναι ετήσιος.

Διαβάστε επίσης

Ταυτόχρονα τόνισε, πως έχουν γίνει από την πλευρά του και έπειτα από συναντήσεις με στελέχη και φορείς του κλάδου, πολλές επισημάνσεις για την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομίας της Χαλκιδικής, παρόλα αυτά στις τακτικές μεταθέσεις του 2023, προβλέπεται να έρθουν  μόνο τέσσερις αστυνομικοί.

Ο κ.Πάνας δήλωσε σχετικά : « Με την παρέμβασή μου αυτή συνεχίζοντας να είμαι δίπλα στις ανάγκες των πολιτών του τόπου, ζητώ από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ενισχύσει την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής με τον αναγκαίο αριθμό στελεχών στις προσεχείς πλέον έκτακτες  μεταθέσεις και ταυτόχρονα να αυξήσει τις προσλήψεις  στις μελλοντικές τακτικές μεταθέσεις, ώστε η Α.Σ.Χαλκιδικής να μπορεί απρόσκοπτα να ανταποκριθεί στο έργο της».

Το ακριβές κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του κ.Πάνα έχει ως εξής :

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ

Βουλευτής Χαλκιδικής – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ                                                                       2061/2.2.2023                                                                                                                ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ.κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Παναγιώτη (Τάκη) Θεοδωρικάκο.

Θέμα : « Επιτακτική η ενίσχυση με προσωπικό των αστυνομικών δυνάμεων στην  Π.Ε. Χαλκιδικής».

Κύριε Υπουργέ

Η Π.Ε. Χαλκιδικής είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, ενώ ταυτοχρόνως είναι μια Περιφερειακή Ενότητα ειδικών συνθηκών και αναγκών, καθώς ο πληθυσμός της υπερδιπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο λόγω της έλευσης πολυάριθμων επισκεπτών.

Έχουν γίνει από την πλευρά μου και έπειτα από συναντήσεις με στελέχη και φορείς του κλάδου, πολλές επισημάνσεις για την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομίας στην Π.Ε. Χαλκιδικής, αλλά και οι ίδιοι έχουν κάνει αρκετά αιτήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Παρόλα αυτά το ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομίας στην Π.Ε. Χαλκιδικής παραμένει ουσιαστικά το ίδιο, χωρίς να λαμβάνει πραγματική ενίσχυση, καθώς τους θερινούς μήνες ενισχύεται με προσωπικό από άλλες Διευθύνσεις Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα να τονίσω πως, ενώ έχουν γίνει αρκετές προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με διάφορες αφορμές και αιτιολογίες το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛΑΣ στην Π.Ε Χαλκιδικής δεν ενισχύεται.

Επειδή  οι κενές οργανικές θέσεις παραμένουν ουσιαστικά οι ίδιες τις τελευταίες χρονικές περιόδους.

Επειδή η Χαλκιδική όπως και προείπα έχει ανάγκη για ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας της, αλλά και της αύξησης πληθυσμού λόγω τουρισμού που τείνει να είναι ετήσιος.

Επειδή στις τακτικές μεταθέσεις του 2023 προβλέπεται να έρθουν  μόνο τέσσερις αστυνομικοί  στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής.

Ερωτάται ο κ. κ. Υπουργός:

 

1) Προτίθεστε να ενισχύσετε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής με τον αναγκαίο αριθμό στελεχών στις προσεχείς πλέον έκτακτες  μεταθέσεις, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να ανταποκριθεί στο έργο της αστυνόμευσης της τεράστιας και ιδιαίτερης σε έκταση περιοχής της Χαλκιδικής;

2) Στις μελλοντικές τακτικές μεταθέσεις πρόκειται να αυξήσετε το προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής ;

Ο ερωτών Βουλευτής Χαλκιδικής  Πάνας Απόστολος

Πηγή:  xalkidikipolitiki.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis