Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 23/11/2022

Μέλος του αντιεξουσιαστικού "πυρήνα" των βορείων προαστίων είναι ο 27χρονος που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στα υπό κατάληψη "Προσφυγικά" της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Εκτός από την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Real Group στο Μαρούσι, "κρύβεται" πίσω από σειρά εμπρηστικών ενεργειών σε τράπεζες και αυτοκίνητα, ενώ είναι ανάμεσα στα άτομα που είχαν "χτυπήσει" τα γραφεία της ΝΔ Πεύκης-Λυκόβρυσης, τον περασμένο Μάιο.

Διαβάστε επίσης

Την ταυτότητα του, "πρόδωσε" υλικό από κάμερες ασφαλείας, που τον αποτύπωσε να προσεγγίζει τα γραφεία της Real, με το... οικογενειακό του αυτοκίνητο λίγο πριν την επίθεση.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ο 27χρονος αντιεξουσιαστής, κρυβόταν " λίγα μέτρα δίπλα από τη Γ.Α.Δ.Α., στα υπό κατάληψη "Προσφυγικά", όπου έμενε η σύντροφος του.

"Ακόμα μία εγκληματική πράξη εξιχνιάστηκε. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συνελήφθη σήμερα ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της real news. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι δράστες κάθε εγκληματικής δράσης", ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την σύλληψή του 27χρονου.

Το Ι.Χ. της οικογένειας, έγινε όχημα διαφυγής

Κάμερες ασφαλείας, είχαν αποτυπώσει στις 03:00 τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου, τον 27χρονο μαζί με ένα ακόμα άτομο να προσεγγίζουν το κτίριο που στεγάζεται η Real Group. Και οι δύο, φορούσαν μαύρα ρούχα, κουκούλες και γάντια. Τα ρούχα του 27χρονου, συνέβαλλαν στην ταυτοποίηση του, ενώ το ίδιο συνέβη και με το όχημα με το οποίο μετακινήθηκαν οι δύο αντιεξουσιαστές. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, ελέγχοντας τις πινακίδες, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι επρόκειτο όχι για ένα κλεμμένο ή ενοικιαζόμενο Ι.Χ., αλλά για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.

Οι δύο άνδρες είχαν τοποθετήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούταν από τρία γκαζάκια και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγούσε σε πλαϊνή είσοδο του κτιρίου. Μετά την πυροδότηση, ακολούθησε έκρηξη και ανάφλεξη με τη φωτιά να οδηγείται ταχύτατα μέσω των εξωτερικών ασανσέρ και του εξαερισμού μέχρι τον τρίτο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας. Μια ηχολήπτρια του ραδιοφωνικού σταθμού, που βρισκόταν μέσα στο κτίριο, κατέληξε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Διπλή έφοδος στα "προσφυγικά"

78 συλλήψεις και επτά τραυματίες αστυνομικοί ήταν ο απολογισμός των δύο επιχειρήσεων που πραγματοποίησε την Τρίτη η ΕΛ.ΑΣ. στα "προσφυγικά" της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Έπειτα από έρευνες, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, διαπίστωσαν ότι το οικογενειακό αυτοκίνητο του 27χρονου ήταν σταθμευμένο στις υπό κατάληψη κατοικίες και ο ίδιος έμενε σε ένα από τα κτίρια, μαζί με τη σύντροφό του. Τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τον χώρο και τον συνέλαβαν.

Όταν όμως επέστρεψαν στα "προσφυγικά", για να πάρουν το Ι.Χ., έτυχαν "θερμής" υποδοχής.

Άτομα, που είχαν ακροβολιστεί στις ταράτσες των κτιρίων, άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και κάθε λογής αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, ενώ επιστράτευσαν ακόμα και κροτίδες για να απωθήσουν τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Οι "Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας"

"Με αυτόν τον τρόπο τιμήσαμε τους νεκρούς μας: Κουβαλήσαμε τον εμπρηστικό μηχανισμό για την επίθεσή μας στη Real σαν να κουβαλάμε τα λείψανα των νεκρών του κοινωνικού πολέμου", ανέφεραν μεταξύ άλλων οι αυτοαποκαλούμενοι "Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας" λίγους μήνες πριν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Real Group.

Μέλος της συγκεκριμένης αναρχικής ομάδας, ήταν ο 27χρονος που συνελήφθη την Τρίτη στα "προσφυγικά".

Η επίθεση στη Real είχε πραγματοποιηθεί στο όνομα του κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, "Τοξοβόλου", Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος τότε βρισκόταν σε απεργία πείνας ζητώντας την αποφυλάκισή του.

Η ίδια αναρχική ομάδα είχε αναλάβει το παρελθόν την ευθύνη για μια ακόμα εμπρηστική επίθεση που είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάιο στα γραφεία της ΝΔ Πεύκης-Λυκόβρυσης, αλλά και για άλλες αντίστοιχες ενέργειες με στόχο τράπεζες των βορείων προαστίων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis