Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
καλασνικοφ
09:43 | 30/11/2022

Ισχυρές δυνάμεις από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων αντίστοιχα, από διάφορες υπηρεσίες, «χτενίζουν» μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή στα Τζουμέρκα, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους επιβάτες ενός Ι.Χ που πυροβόλησαν χθες βράδυ σε βάρος αστυνομικών, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Στην περιοχή από την Κυψέλη Άρτας που έγινε το περιστατικό μέχρι και τη γέφυρα Πλάκας στα όρια με το νομό Ιωαννίνων έχουν στηθεί πολλά αστυνομικά μπλόκα, ενώ εκτιμάται, ότι οι δράστες – επιβάτες του Ι.Χ κρύβονται στη δασώδη περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Σταδιακά, οι αστυνομικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να ξεκινήσουν τις έρευνες εντός της περιμέτρου που έχει αποκλειστεί, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ ώστε να πάρει μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ή του Ι.Χ.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης, όταν πλήρωμα περιπολικού εντόπισε ένα Ι.Χ χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και έκανε σήμα στάσης στον οδηγό. Αυτός όμως δε σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει, ενώ κατά τις μαρτυρίες των αστυνομικών άλλοι δύο επιβάτες στη θέση του συνοδηγού ο ένας και ο δεύτερος από τα πίσω καθίσματα πυροβόλησαν εναντίον τους, ο μεν πρώτος με πυροβόλο πολεμικό όπλο (Καλάσνικοφ) ο δε δεύτερος με πιστόλι. Άμεσα το πλήρωμα του περιπολικού ξεκίνησε να καταδιώκει το Ι.Χ ενώ ειδοποιήθηκαν να σπεύσουν για συνδρομή και άλλες δυνάμεις από την περιοχή. Η καταδίωξη διήρκεσε σχεδόν για μισή ώρα στους ορεινούς και δύσβατους δρόμους των Τζουμέρκων, με το Ι.Χ των δραστών να χάνεται τελικά, όταν εκτιμάται, ότι χρησιμοποίησε κάποιον από τους αγροτικούς – δασικούς δρόμους.

Η έρευνα εξελίσσεται ενώ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και εντολές για τεταμένη προσοχή και επαγρύπνηση, καθώς οι δράστες είναι οπλισμένοι και όπως αποδείχθηκε δε θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα εναντίον των αστυνομικών για να διαφύγουν της σύλληψης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: epirusonline.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis