Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
10:39 | 22/07/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. 

Με το σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων και της οικογένειας», όπως κάναμε γνωστό με προηγούμενη ανακοίνωσή μας, προωθήθηκαν παρεμβάσεις στις αποδοχές των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι παρεμβάσεις αυτές, όπως επισημάναμε από την πρώτη στιγμή δεν πραγματοποιούνται με ένα νομοσχέδιο για το ειδικό μισθολόγιο των Σ.Α. και των Ε.Δ. αλλά σε σχέδιο νόμου για το Δημόσιο και αφορούν αποκλειστικά επί μέρους αλλαγές σε βασικό μισθό και επιδόματα.

Προφανώς και δεν μηδενίζουμε καμία αύξηση των αποδοχών μας, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη το διεκδικητικό μας πλαίσιο και την κοινή μας δράση με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τις προεκλογικές εξαγγελίες της σημερινής Κυβέρνησης σε καμία περίπτωση τέτοιες αναπροσαρμογές δεν μπορούν μας ικανοποιούν.

Αναφορικά με τα επιδόματα, οικογενειακής παροχής, θέσης ευθύνης και παραμεθορίου, υπογραμμίζουμε ότι αποκλείεται σημαντικός αριθμός συναδέλφων μας, οι οποίοι είτε δεν έχουν ανήλικα τέκνα είτε δεν είναι δικαιούχοι των επιδομάτων θέσης ευθύνης ή παραμεθορίου.

Επίσης παρατηρούμε ότι δεν γίνεται καμία αύξηση στο ποσό της νυχτερινής αποζημίωσης ή στην αποζημίωση για την πέραν του πενθημέρου απασχόληση.

Με δεδομένη την εδώ και 13 χρόνια μείωση των ετήσιων αποδοχών μας, με κατάργηση δώρων και επιδομάτων αδείας, με την άμεση και έμμεση φορολογία, με την ακρίβεια σε βασικά αγαθά να καλπάζει και με το κόστος ενέργειας να αποσταθεροποιεί κάθε νοικοκυριό, θα περίμενε κανείς ότι το οικονομικό επιτελείο θα είχε κάτι καλύτερο να παρουσιάσει.

Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της ανακολουθίας λόγων και υποσχέσεων έναντι των πράξεων. Αλλά δεν είναι μόνο ότι οι εν λόγω παρεμβάσεις-αυξήσεις απέχουν κατά πολύ από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

Η απαίτησή μας για ένα ειδικό μισθολόγιο, που θα συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.., θα αποκαθιστά τις προηγούμενες μνημονιακές περικοπές, θα επαναφέρει δώρα και επιδόματα αδείας, θα ενισχύει τις αποδοχές μας και θα αναγνωρίζει την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, παραμένει στο ακέραιο!

Μετά τα παραπάνω και υπενθυμίζοντας πως το χρέος της πολιτείας απέναντι στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και γενικότερα των Σ.Α. και των Ε.Δ. είναι διαχρονικό, οφείλουμε να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη!

Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις!

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και προκειμένου να έχουμε συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, το επόμενο χρονικό διάστημα θα καταρτίσουμε πρόταση μισθολογίου, η οποία αφενός θα είναι ρεαλιστική και αφετέρου θα συνάδει με το έργο και την προσφορά των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis