Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
πρίγκιπας Χάρι
19:15 | 06/12/2023

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ξεκίνησε να εξετάζει την προσφυγή του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος αμφισβητεί την απόφαση να μην τυγχάνει αστυνομικής προστασίας, όταν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δούκας του Σάσεξ, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου του Γ΄, και η σύζυγός του Μέγκαν έχασαν το δικαίωμα συστηματικής προστασίας από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, το κόστος της οποίας κάλυπτε ο βρετανικός λαός, αφότου αποφάσισαν να αποσυρθούν από τους κόλπους της βασιλικής οικογένειας το 2020 και να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα, η προσφυγή του Χάρι εναντίον του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών αφορά την απόφαση που ελήφθη από τις αρχές τον Φεβρουάριο του 2020, να παρέχεται κατά περίπτωση στον δούκα του Σάσεξ αστυνομική προστασία.

Παρουσιάζοντας την υπόθεση κατά την ακροαματική διαδικασία, στην οποία ο δούκας του Σάσεξ δεν ήταν παρών, η δικηγόρος του Σαχίντ Φατίμα, επισήμανε πως η προσφυγή αφορά το δικαίωμα του πρίγκιπα στην «ασφάλεια», όταν εκείνος βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis