Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΧΟΜΠΙΤ
22:14 | 05/12/2023

Τα εντυπωσιακά τοπία της Νέας Ζηλανδίας είναι, για πολλούς οπαδούς του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», άρρηκτα συνδεδεμένα με τη φανταστική χώρα της Μέσης Γης.

Και ενώ η πατρίδα των Χόμπιτ ήταν προϊόν της φαντασίας του συγγραφέα Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν – και ως εκ τούτου δυστυχώς εκτός ορίων για τους τουρίστες – το κινηματογραφικό σκηνικό του Χόμπιτον είναι ένα αρκετά καλό υποκατάστατο.

Διαβάστε επίσης

Αυτό που ήταν κάποτε μια φάρμα προβάτων νοτιοδυτικά της πόλης Ματαμάτα στην περιοχή Γουαϊκάτο, μετά από μια επίσκεψη του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον το 1998 μπήκε μια για πάντα στον κινηματογραφικό χάρτη. Η φάρμα – που βρίσκεται περίπου δύο ώρες νότια του Όκλαντ στο Βόρειο Νησί – έγινε το σκηνικό των τριών αρχικών ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», καθώς και της τριλογίας «Χόμπιτ» που ακολούθησε.

Εικόνα
ΧΟΜΠΙΤ

 

Τα σκηνικά του Χόμπιτον – ως επί το πλείστον προσόψεις σπιτιών χτισμένες σε διαμορφωμένες πλαγιές λόφων – λειτουργούν ως τουριστική ατραξιόν από το 2002, αλλά μέχρι πρόσφατα τα περισσότερα από τα σπίτια, ή Hobbit Holes όπως ονομάζονται, ήταν εκτός ορίων για τους επισκέπτες.

Τώρα, δύο πλήρως διακοσμημένα Hobbit Holes άνοιξαν για πρώτη φορά στο κοινό. Οι εσωτερικοί χώροι αναδημιουργήθηκαν με επιδεξιότητα από τους ειδικευμένους εικονογράφους και κατασκευαστές σκηνικών που εργάστηκαν στις ταινίες, ζωντανεύοντας το ζεστό, φιλόξενο πνεύμα του σπιτιού ενός Χόμπιτ.

Σε δήλωσή του, ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον σημειώνει ότι το Χόμπιτον παραμένει η αγαπημένη του τοποθεσία των ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και εκφράζει τη χαρά του για το γεγονός ότι τα Hobbit Holes είναι πλέον ανοιχτά για τους επισκέπτες.

«Υπάρχει ένα αίσθημα περιέργειας όταν βρίσκεσαι στο Χόμπιτον και μια επιθυμία να τολμήσεις να περάσεις πίσω από τις πόρτες, οι οποίες φυσικά παρέμεναν κλειστές, μέχρι τώρα», λέει. «Η ομάδα έχει κάνει φανταστική δουλειά, μοιάζει σαν να έχει βγει κατευθείαν από τις σελίδες του βιβλίου του Τόλκιν».

Η εξερεύνηση των Hobbit Holes είναι πλέον μέρος της εμπειρίας ξενάγησης στο Χόμπιτον. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εξερευνήσουν ένα από τα δύο σπίτια, τα οποία περιγράφονται ως «λαβύρινθοι πλήρως θεματικών δωματίων» και διαθέτουν χωλ εισόδου, υπνοδωμάτια, μπάνιο, κουζίνα, τραπεζαρία, κελάρι και σαλόνι. Το επίπεδο της προσοχής στη λεπτομέρεια θα ενθουσιάσει τους φαν του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», οι οποίοι μπορούν να παραμείνουν και να εξερευνήσουν κάθε χώρο – αν και οι ψηλότεροι επισκέπτες ίσως χρειαστεί να σκύψουν λίγο.

Εικόνα
ΧΟΜΠΙΤ

 

Η ξενάγηση στα κινηματογραφικά σκηνικά του Χόμπιτον κοστίζει 120 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (περίπου 68 ευρώ) για τους ενήλικες και τα μισά για τα παιδιά ηλικίας 17 ετών και κάτω.

Απολαύστε το βίντεο:

Πηγή: cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis