Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:44 | 02/06/2023

Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς Mazda2, το δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο της ιαπωνικής μάρκας παρουσιάζεται με ανανεωμένη και σπορ διάθεση. Παράλληλα παραμένει ένα σημαντικό μοντέλο της εταιρείας, που εκφράζει την προσέγγιση πολλαπλών λύσεων, εξασφαλίζοντας οικονομία καυσίμου και οδηγική απόλαυση.

Η ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών στη μπροστινή ανάρτηση με γόνατα McPherson και στην πίσω ανάρτηση με αντιστρεπτική δοκό, εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα κύλισης που αυξάνουν τη δύναμη απόσβεσης σε χαμηλή ταχύτητα, κατά την κίνηση σε ομαλό οδόστρωμα, ενώ μειώνουν τη δύναμη απόσβεσης στις υψηλές ταχύτητες, όταν το αυτοκίνητο κινείται σε ανώμαλο δρόμο. Η παχιά επένδυση της οροφής, η χρήση παχύτερης τσιμούχας στην πίσω πόρτα και υλικού απορρόφησης κραδασμών στο εσωτερικό των πίσω φτερών, μεγιστοποιούν την απορρόφηση του θορύβου.

Διαβάστε επίσης

Ο σχεδιασμός των μπροστινών καθισμάτων στηρίζεται στο γεγονός ότι όταν ο άνθρωπος περπατάει και η λεκάνη είναι όρθια, το σώμα διαθέτει την εγγενή ικανότητα να διατηρεί την ισορροπία του και να κρατά σταθερό το κεφάλι. Αυτό ενσωματώθηκε στη μελέτη της Mazda για να συνδυάσει την άνεση στην οδήγηση με τη σωστή θέση του σώματος. Για να επιτευχθεί αυτό, η καλά ρυθμισμένη εσωτερική δομή του καθίσματος διαθέτει βελτιστοποιημένα ελατήρια, υιοθέτηση ελατηρίων στρέψης που εμποδίζουν την βύθιση του σώματος.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες έχουν ισχύ από 75 έως 115 ίππους, με επιλογή αυτόματου και χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων στις εκδόσεις των 90 ίππων. Οι εκδόσεις e-Skyactiv G90 και e-Skyactiv G115 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι εφοδιασμένες με το σύστημα Mazda Mild Hybrid και δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Το νέο Mazda2 κατασκευάζεται στην Ιαπωνία με τιμή εκκίνησης 16.511 ευρώ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis