Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 13/04/2023

Την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί ανέλαβε με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα «Πυρήνας Αποσταθεροποίησης».

Ακολουθεί το κείμενο της ανάληψης:

Διαβάστε επίσης

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την καταδρομική εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί, την Τρίτη 28 Μαρτίου. Η ενέργεια μας έρχεται ως μια ελάχιστη απάντηση στο όργιο καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον των μαζικών και μαχητικών διαδηλώσεων για το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τεμπη.

Το δόγμα νόμος και τάξη που εφαρμόζει η κυβέρνηση αποτελεί την άλλη όψη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, της ταξικής ανισότητας, της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων. Εν’ όψει της προεκλογικής περιόδου η επίθεση στο δόγμα νόμος και τάξη, η επίθεση στις δυνάμεις καταστολής, η πρόκληση αναταραχών που στοχεύουν μεταξύ άλλων και τα γουρούνια της αστυνομίας, αποτελεί προτεραιότητα για να χτυπηθεί στην πράξη το συγκεκριμένο πολιτικό δόγμα που έχει αφήσει πίσω του νεκρούς και τραυματίες.

Η καταδρομική εμπρηστική επίθεση στις κεντρικές εγκαταστάσεις των ΜΑΤ ήταν ένα σινιάλο αλληλεγγύης σε όσους και όσες κατέβηκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τα ένστολα μαντρόσκυλα του κράτους. Σε όσους και όσες έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα. Σε όσους και όσες σκέφτονται να κάνουν το βήμα ώστε να περάσουν από τις αφηρημένες καταδίκες, τις καταγγελίες, την ειρηνική διαμαρτυρία, σε μια πολιτική στρατηγική όπου η επαναστατική βία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της.

Απέναντι στην οργανωμένη βία και τρομοκρατία του κράτους, με τα όπλα τους να μας σημαδεύουν και ενίοτε να εκπυρσοκροτούν - πάντοτε από ατύχημα - με τα γκλόμπ τους να τσακίζουν τα κόκαλα μας, με τα δακρυγόνα τους να μας προκαλούν ασφυξία. Η οργανωμένη επαναστατική βία που αναζητά μικρές και μεγάλες ρωγμές για να γίνει αισθητή, να αντεπιτεθεί, να κάνει τον φόβο να αλλάξει στρατόπεδο, είναι η μόνη λύση.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Αλφρέντο Κόσπιντο που αγωνίζεται ενάντια στο καθεστώς απομόνωσης και βασανισμού του 41bis

Αλληλεγγύη σε όσους και όσες βρίσκονται στους δρόμους της οργής στην Γαλλία και εξεγείρονται μέσα στην καρδιά της Ευρώπης-Φρούριο.

Πυρήνας Αποσταθεροποίησης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis