Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:59 | 14/03/2023

Την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση  με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σε τράπεζα στο Χαλάνδρι ανέλαβε με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα «Πυρήνας Λάμπρος Φούντας».

Ακολουθεί το κείμενο της ανάληψης:

Διαβάστε επίσης

Στις 9 του Μάρτη λίγο πριν η μέρα αλλάξει για τις 10, μέρα κατά την οποία πριν 13 χρόνια στη Δάφνη, ο σύντοφος επαναστάτης Λάμπρος Φούντας, σε ανταλλαγή πυρόν με μπάτσους πέφτει νεκρός, τοποθετήσαμε μηχανισμό σε παράρτημα της Eurobank επί της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι.

Βαδίζοντας δίπλα ή μέσα στον αναβρασμό των ημερών αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε τη δήλωσή μας σαν στρατευμενα υποκείμενα του κοινωνικού πολέμου. Πέραν από τον διαχρονικό και αδιαμφισβήτητο συμβολισμό του να επιτίθεσε σε μια τράπεζα, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το γεγονός οτι η συγκεκριμένη τράπεζα πέραν απο ότι βρίσκεται σε έναν απο τους πιο κεντρικούς κόμβους του Χαλανδρίου απέχει μόλις δύο στενά απο το ΑΤ της περιοχής.

Επειδή η μνήμη δεν είναι σκουπίδι και ο αγώνας ενάντια στη λήθη είναι αγώνας για την ελευθερία επιχειρήσαμε να συμβάλουμε στην όξυνση του κοινωνικού πολέμου. Ενός πολέμου που το κράτος δολοφονεί, είτε αδιαφορώντας όπως στην περίπτωση των Τεμπών, είτε στοχοποιόντας όπως στην περίπτωση των φτωχοδιαβόλων Φραγκούλη και Σαμπάνη. Φυσικά σε αυτό το πεδίο δεν θα μπορόυσε το δικό μας στρατόπεδο να μην μετρά απώλειες, όπως αυτή του συντρόφου και μέλους της επαναστατικής οργάνωσης ΕΑ, Λάμπρου Φούντα.

Σε καμία περίπτωση δεν εξομοιώνεται το περιστατικό των Τεμπών με την στρατιγική επιλογή του κράτους να επιτεθεί στους εν γένει καταπιεσμένους πολλώ δε μάλλον την βαθιά ιδεολογική επιλογή εξόντωσης ενός στρατηγικού του εχθρού που έπεσε μαχώμενος απο τα πυρά των μπατσων δολοφόνων σε προπαρασκευαστική δράση της οργάνωσης. Ο σύντροφος με τις πράξεις του έδωσε σάρκα και οστά στο σύνθημα “Να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο” κάτι που αποτελεί το πολιτικό επίδικο των ημερών μας δεχόμενοι και δεχόμενες την ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου καλούμαστε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να αντεπιτεθούμε.

Για να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο

Να τιμήσουμε τη μνήμη των δικών μας νεκρών επιτιθέμενοι σε κάθε σύμβολο κυριαρχίας. Να επιτεθούμε σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους παίρνωντας εκδίκηση για κάθε στιγμή καταπίεσης για τους δικούς μας πεσόντες/ούσες του κοινωνικού πολέμου, ενός πολέμου που μαίνεται και θα συνεχίσει να μαίνεται και δεν μπορεί παρά να κερδηθεί.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ALFREDO COSPITO

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ/ΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ

άκου πως τρέμει απόψε του μπάτσου η φωνή...

Πυρήνας “ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ”

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis