Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:19 | 26/02/2023

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην είσοδο πολυκατοικίας στην Καισαριανή όπου μένουν δυο απόστρατοι αστυνομικοί, ανέλαβε με κείμενο της σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα «Πυρήνας Αντρέας Μπάαντερ».

Η επίθεση είχε γίνει στις αρχές του μήνα και είχε προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές ενώ ο στόχος, σύμφωνα με την ανάληψη ευθύνης, «επιλέχτηκε τυχαία και μόνο λόγω του που βρίσκεται, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από τα κεντρικά των ΥΜΕΤ και προφανώς εμείς πλησιάσαμε-αφήσαμε-φύγαμε και δεν μας ενόχλησε κανένας». Αφορμή, σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου, ηταν η δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Διαβάστε επίσης

Στο κείμενο τους, τα μέλη της ομάδας, αναφέρουν ότι «αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του απόστρατου μπάτσου ... στην Καισαριανή, στην οδό .... Με μεγάλη ικανοποίηση μάθαμε τις επόμενες μέρες πως διέμενε και 2ος απόστρατος μπάτσος στην ίδια πολυκατοικία. 

Ολόκληρο το κείμενο της ανάληψης ευθύνης: 

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του απόστρατου μπάτσου ... στην Καισαριανή, στην οδό .... Με μεγάλη ικανοποίηση μάθαμε τις επόμενες μέρες πως διέμενε και 2ος απόστρατος μπάτσος στην ίδια πολυκατοικία. Η αφορμή για αυτή την επίθεση ήταν η κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη από τα ένστολα σκουπίδια της ομάδας ΔΙΑΣ. Για άλλη μια φορά οι εντολοδόχοι του κρατικού μηχανισμού δολοφονούν εν  ψυχρώ, ωστόσο αυτή τη φορά, όπως και πέρυσι με τον Νίκο Σαμπάνη, η φυλή του θύματος έγινε το βασικό ζήτημα στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο. Εμείς ως αναρχικοί δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τη θέση μας, είναι ξεκάθαρη. Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε πως δεν αποτελεί ένα τυχαίο περιστατικό αλλά μια έκφανση του ευρύτερου πολέμου που συνεχίζεται αεναώς από το κράτος και τον καπιταλισμό προς τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και ειδικά προς αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν την κυριαρχία τους. Εμείς παίρνουμε θέση σε αυτόν τον πόλεμο και δηλώνουμε πως θα περάσουμε μέσα από τα σπίτια σας και πάνω από τα πτώματά σας. 

<<Τώρα δεν ταιριάζει η φλόγα των κεριών πάνω από ένα νεανικό μνήμα αλλά ολόκληρες πολιτείες να λαμπαδιάζουν>> Σ.Π.Φ ( για την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου) 

Λίγο καιρό μετά την δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη η ΕΛ.ΑΣ κοινοποιήσε ένα κείμενο προς όλους τους μπάτσους, όπου εξηγούσε πως να προσέχουν και να αποφύγουν ή να διαχειριστούν τις επιθέσεις είτε κατά τη διάρκεια της δουλείας τους είτε στα σπίτια τους. Οι επιθέσεις σε Συγγρού, Πάτρα, Ζωγράφου και τώρα εδώ έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η οργάνωση μας αλλά και πως η θέληση εξευτελίζει τα ηλίθια πλάνα του κράτους. Εδώ οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ο στόχος επιλέχτηκε τυχαία και μόνο λόγω του που βρίσκεται, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από τα κεντρικά των ΥΜΕΤ και προφανώς εμείς πλησιάσαμε-αφήσαμε-φύγαμε και δεν μας ενόχλησε κανένας. 

Ο 2ος κύριος λόγος της επίθεσης ( εννοείται πέρα από την έτσι και αλλιώς στοχοποιήση των μπάτσων) ήταν, όπως το έθεσαν και τα συντρόφια στην επίθεση στη Ζωγράφου, η επίθεση στο δόγμα <<νόμος και τάξη>> με το οποίο η ΝΔ κάνει πολιτική εξ αρχής και ελπίζει να ξανά μετουσιωθεί σε χιλιάδες ψήφους από τα στουρνάρια τους. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο τα υπόλοιπα είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, προτιμάμε να τα θέσουμε σε πράξη. Ας μιλήσουν τα αποτελέσματα των δράσεων μας! 

Δύναμη και αλληλεγγύη στον σύντροφο ALfredo Cospito που βρίσκεται σε απεργία πείνας και το Ιταλικό κράτος επιλέγει να τον δολοφονήσει. 

Αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους. 

zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis