10:59 | 14/09/2023

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων της πλημμύρας DANIEL στη Θεσσαλία. Ανείπωτη θλίψη και δικαιολογημένη οργή από τους πληγέντες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και σε όλη τη χώρα. Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός περιορίστηκε να τα «ρίχνει» στη κλιματική αλλαγή στο πρωτόγνωρο φυσικό φαινόμενο. Προκαλούν διαφορά κυβερνητικά στελέχη με τα επικοινωνιακά παιχνίδια, ως περιοδεύων θίασος για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού και την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Είμαστε σε μια χώρα όπου όταν φυσάει καιγόμαστε και όταν βρέχει πνιγόμαστε. Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. να μην δίνονται κονδύλια σε έργα πυροπροστασίας, αντιπλημμυρικά ή αντισεισμικής θωράκισης και ελέγχων καταλληλότητας των δημοσίων κτηρίων. Δεν φταίει το κακό ριζικό μας. Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αφήνει απροστάτευτο το λαό μας μπροστά στις φυσικές καταστροφές.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα βοήθειας ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που έχουν πληγεί οι ίδιοι ή έχουν καταγωγή ή τόπο συμφερόντων στις πληγείσες περιοχές ή κάποιο συγγενή α‘ βαθμού. Συγκεκριμένα να δοθούν παραπάνω μέρες άδειας ώστε να σώσουν ό,τι σώζεται από την περιουσία τους. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει μπροστά στο κακό που έχει βρει αυτούς τους ανθρώπους.

Επίσης να τονίσουμε ότι σημαντικό είναι η κυβέρνηση, να φροντίσει να εφοδιαστούν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις πληγείσες περιοχές με επαρκή και κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό. Δυστυχώς ο κίνδυνος ασθενειών είναι μεγάλος λόγω των στάσιμων νερών και νεκρών ζώων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και ευχόμαστε να σταματήσει εδώ το θανατικό και η καταστροφή.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ