Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
policenet
22:32 | 15/06/2023

Ανείπωτη θλίψη και απερίγραπτος θρήνος για ακόμη μια φορά στα νερά της Μεσογείου. Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών εκφράζει τη λύπη και την οργή της από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου. Επιβεβαιώνεται δυστυχώς η λαϊκή ρήση «όπου φτωχός και η μοίρα του». Άνθρωποι φτωχοί κατατρεγμένοι που φεύγουν όπως όπως για να ξεφύγουν από την κόλαση της φτώχειας, της πείνας και των πολέμων.

Δυστυχώς τα συμφέροντα και οι πολιτικές που τα εξυπηρετούν ευθύνονται που  ξεσπιτώνονται και εξανδραποδίζονται ολόκληροι λαοί και είναι οι ίδιες πολιτικές και τα ίδια συμφέροντα που τους ρίχνουν στο υγρό τάφο της Μεσογείου. Και είναι ακριβώς οι ίδιοι που με αφορμή αυτή την τραγωδία θα χύσουν πρώτοι τα κροκοδείλια δάκρυα τους.

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών διαφωνούμε καθέτως με θεωρίες που βλέπουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως εχθρούς και εισβολείς. Διαφωνούμε με την ακολουθούμενη μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας και της Ε. Ε. που αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν εγκληματίες, ανακατεύοντας και εμάς τους αστυνομικούς σ’ αυτή τη διαχείριση. Διαφωνούμε με την κανονικότητα αυτή που επιβάλλει ξεριζωμένους, πεινασμένους και πνιγμένους ανθρώπους στα δουλεμπορικά της ελπίδας.

Ελπίζουμε αυτή η θλιβερή κατάσταση να τερματιστεί και το θανατικό που είδαμε σήμερα να μην το ξανά δούμε. Μακάρι να βρεθούν οι αγνοούμενοι σώοι και να μην αυξηθεί άλλο ο αριθμός των νεκρών.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis