Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:04 | 30/04/2023

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ τιμάει την αγωνιστική 1η Μάη.

Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο που πριν από 136 χρόνια διεκδίκησαν: «8 ώρες δουλειάς, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνου».

Διαβάστε επίσης

Τιμάμε τους νεκρούς καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του 1936, όπου με τη πάλη τους απαίτησαν ζωή με δικαιώματα, με αξιοπρέπεια.

Τιμάμε τους 200 της Καισαριανής που εκτελέστηκαν ανήμερα 1η Μάη του 1944 από τους Ναζί κατακτητές. Η θυσία τους, φάρος που μας δείχνει ότι μόνο ο λαός, οι εργαζόμενοι πονάνε και αγωνίζονται για τη λευτεριά και την προκοπή αυτού του τόπου.

Η 1η Μάη είναι ημέρα αγώνα των εργαζομένων όπου μας διδάσκει ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Στις μέρες μας 136 χρόνια μετά, το 8ωρο, το ρεπό, η απλήρωτη εργασία, οι ασφαλείς συνθήκες εργασίας, είναι ζητούμενο για όλους τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων και εμάς των αστυνομικών.

Και επειδή ακριβώς η πλειοψηφία των αστυνομικών, προερχόμαστε από φτωχά λαϊκά στρώματα, είμαστε αντίθετοι με τις κυβερνήσεις που μας βάζουν να καταστείλουμε τους αγώνες των εργαζομένων.

Η ιστορία δείχνει ότι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους απέναντί στο λαό που διεκδικεί. Είτε το 1886 στο Σικάγο, το 1936 στη Θεσσαλονίκη, ή όπως σήμερα βλέπουμε στη Γαλλία τις εργατικές απεργίες και διαδηλώσεις και την άγρια καταστολή που χρησιμοποιεί η «προοδευτική» κυβέρνηση Μακρόν. Ή για να θυμηθούμε τα δικά μας, οι απαράδεκτες εικόνες στα Πετρέλαια της Καβάλας, στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, απέναντι στους απεργούς γιατρούς, στους μαθητές και φοιτητές που διαδήλωναν για το έγκλημα στα Τέμπη, στους αγρότες όταν βγαίνουν στους δρόμους κ.α.

Για την απεργία της 1η Μάη, χρειάζεται να σκεφτούμε ως αστυνομικοί από που προερχόμαστε. Να μην ξεχνάμε ότι προερχόμαστε από το λαό, τους εργαζόμενους που συναντάμε στις διαδηλώσεις και στις απεργίες. Ακόμα να σκεφτούμε γιατί οι κυβερνήσεις μας βάζουν απέναντι από το λαό, ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών θεωρεί ότι εμείς οι αστυνομικοί δεν πρέπει να είμαστε απέναντι, καταστέλλοντας τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους, καλύτερα μεροκάματα, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis