Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:29 | 18/01/2023

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, όπως προκύπτει και από την ιδρυτική της διακήρυξη, δεν είναι σωματείο αλλά κίνηση που συσπειρώνει αστυνομικό προσωπικό, ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες, με βάση τις αρχές και τις αξίες του αγωνιστικού συνδικαλισμού, μέσα στις αστυνομικές ενώσεις και τις ομοσπονδίες.

Στο πλαίσιο αυτό καταθέτει προτάσεις για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των αστυνομικών και προβαίνει σε παρουσίαση καταγγελιών που στοχεύουν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Αποτελεί βήμα έκφρασης και για τα υπαρκτά καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών, που οι ηγεσίες των αστυνομικών  συνδικαλιστικών ενώσεων αποφεύγουν να προωθήσουν, ταυτιζόμενες πολλές φορές στη λειτουργία τους με τις κυβερνήσεις και τη διοίκηση.

Διαβάστε επίσης

Αναφορικά με τη δημοσιοποίηση καταγγελιών, επισημαίνουμε ότι η Πρωτοβουλία Αστυνομικών με τις ανακοινώσεις της, προσπαθεί να συμβάλλει στην ανάδειξη των «κακώς κειμένων» του χώρου μας. Ωστόσο, ως κίνηση δεν έχει εγγεγραμμένα μέλη ούτε τηρεί αρχεία και «βιβλία συμβάντων» αλλά στηρίζεται στη συλλογική διεκδικητική και αγωνιστική δράση. 

Θεωρούμε ότι η ευθύνη της διερεύνησης τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων σε καταγγελίες που περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών, ανήκει αποκλειστικά στα όργανα διοίκησης της ΕΛΑΣ. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που πειθαρχικά ελεγχόμενοι και μάρτυρες είναι γνωστοί και δεν υπερβαίνουν συνολικά τους δέκα αστυνομικούς, δημιουργούνται άλλες σκέψεις σε σχέση με την «αδυναμία» της διοίκησης να προχωρήσει η ίδια σε ολοκληρωμένη διερεύνηση μιας καταγγελίας.

Θέση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών, είναι να αναλαμβάνει ο κάθε αστυνομικός την ευθύνη της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του και στην κατεύθυνση αυτή αγωνιζόμαστε, ώστε οι συνάδελφοι να αποτινάξουν την καταπίεση και τις φοβίες που τους προκαλεί το αντιδραστικό κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την εσωτερική λειτουργία της αστυνομίας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis